Кристиян Вигенин оттегля номинацията си за евродепутат от листата на

...
Кристиян Вигенин оттегля номинацията си за евродепутат от листата на
Коментари Харесай

Кристиан Вигенин се отказа от листата на БСП за евродепутат

Кристиян Вигенин отдръпва номинацията си за евродепутат от листата на Българска социалистическа партия. Това разгласи самият той в персоналния си профил във Facebook. Депутатът благодари на всички структури, които са издигнали кандидатурата му за член на Европейския парламент.

"Да получа номинации от 1/3 от организациите на Българска социалистическа партия без да съм провел нито един телефонен диалог, без да съм изискал авансово поддръжка от никого, за мен значи доста. Приемам го и като оценка за работата ми до момента, и като доверие в задатък. След дни на сериозен размисъл, претегляйки разнообразни причини по какъв начин мога да бъда най-полезен за Българска социалистическа партия и за България в идващите няколко години, аз взех своето решение - оставам тук! Признавам, че беше изкушаващо да се боря за място в Екологичен потенциал, който напуснах преди 6 години, с цел да се върна в националната политика, а в този момент, с насъбрания опит като министър и народен представител, да се опитам да реализира повече в Брюксел. Но в днешната обстановка няма място за страсти и ирационални решения ", написа Вигенин.

В оповестения пост той показва и съответните аргументи за решението си, като акцентира, че има отговорности пред своите гласоподаватели.

"Не считам за подходящо още веднъж да се запътя към Брюксел - желая да върна най-малко малко от това, което социалистите ми дадоха в задатък, по тази причина освен ще се пробвам да вземам решение проблемите на жителите в район Ямбол, само че и няма да пожаля сили, с цел да си върнем позициите в локалната власт в региона наесен ", твърди депутатът от Българска социалистическа партия.

Вигенин обаче е безапелационен, че решението му няма връзка с последния Национален съвет, като е уведомил ръководителя на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова за желанията си преди провеждането му. Той добавя, че поддържа Елена Йончева като лидер на листата и има вяра в нея и в общия триумф.

"Убеден съм, че Българска социалистическа партия ще остане част от фамилията на европейските социалистически и социалдемократически партии и ще продължи да бъде фактор в него, без значение от сложните на моменти връзки. Във времена на бързи промени никой няма монопол над правилните решения, разликите по някои въпроси са мотив не за борба, а за разговор. Накрая единствен измерител остават изборните резултати на партиите, а те демонстрират, че сме на прав път. Българска социалистическа партия - такава, каквато е през днешния ден - няма от какво да се срами. Политическата зрялост изисква персоналните упоритости да правят отстъпка пред огромната цел - дружно да променим и България, и Европа ", заключва Кристиан Вигенин.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР