Кристиян Шкварек, ФейсбукПрез уикенда се случи нещо особено забавно в

...
Кристиян Шкварек, ФейсбукПрез уикенда се случи нещо особено забавно в
Коментари Харесай

Кристиян Шкварек: Реденето на листите на „Промяната“ - пълен фарс, имитиращ демократичност

Кристиян Шкварек, Facebook

През уикенда се случи нещо изключително занимателно в българския политически живот. Проведе се конгресът на Продължаваме Промяната. Не, не това е смешното единствено по себе си, а една брутална проява на шуробаджанащина, " Байганьовщина " и връзкарство от най-селски вид.

На самият конгрес трябваше да се случи нареждането на листата на партията за Евроизборите. Формално, процедурата сякаш трябвало да бъде демократична и меритократична - имали са цяла бланка/формуляр за попълване, в които претендентите да си сложат обобщение, рекомендации, стратегия, какво ли не. Въпросните да се прегледат на конгреса, дружно с публични номинации, и след гласоподаване да се наредят претендентите.

Естествено, става въпрос за цялостен фарс, имитиращ либералност и меритокрация за пред актива на партията. Реално най-после управлението реди, заради което Никола Минчев си е бетониран лидер, а Даниел Лорер, който надали изобщо е попълвал всякакви бланки и формуляри и прикачваш CV-та, " печели " второто място след него. И въпреки всичко, след някаква доза действително номиниране, разглеждане на кандидатурите на хората отвън управлението и гласоподаване се стига до това третото място да отиде при... Настимир Ананиев.

И тук почва скандал. Оказва се, че за извоюваното, избираемо място на Настимир също се напъва Деница Симеонова. Онова непретенциозно, безшумно, мощно криво-ляво момиче, изцяло изгубено в политиката, което помните да споделя от трибуната към този момент паметното " Просто Киро ". Въпросната дама е извънредно близка до " Просто Киро ", в резултат на което той стартира да прави кавги и да упорства пренареждане на листата, като тя следва да заеме мястото на Настимир.

Да де, но процедурата е завършила още в събота, а Настимир си е оповестил на всички места извоюваното място. И в изявления онлайн, и в изявленията, и в публикации, индивидът си е спечелил 3-то място и си стяга багажа за Брюксел. Амааа, Киро не дава. " Просто Деничка " от Враца би трябвало да стане евродепутатка и това е, няма по какъв начин, той е решил, доста му е значима.

И се стартира един гневен скандал в управлението, който завършва по още по-скандален метод: в неделя, към този момент публично определената и оповестена листа се пренарежда. Прави се една единствена промяна - Деница заема позицията на Настимир и 3-тото място. Въпреки към този момент оповестената позиция на Настимир от самия него и решението на сякаш демократичната и меритократична процедура.

Аз Настимир доста съм го подигравал, само че истината е, че индивидът най-малко е водач на някаква партия, въпреки и маргинална, осъществен е в бизнеса, бъбрив е и постоянно се изявява като острие на партията, а и в последна сметка си печели мястото по процедурата на самия конгрес. Деничка е непретенциозно, безшумно, и тотално неразбиращо каквото и да било от политика момиче, инцидентно попаднало в тази работа, когато Петков и Василев трябваше незабавно да търсят хора за листите и, по думите на Диана Дамянова, безусловно просто звънят на всички познати в бележника си.

 

Една извънредно посредствена в политическите си знания и показа за България, камо ли Европа, жена, която измества Настимир в листата единствено и само, тъй като е изключително близка и значима на " Просто Киро ". Може би някой би я оприличил заради тези аргументи на Лена Бориславова, която също дължи безусловно цялото си наличие в политиката на близостта си до Кирил Петков, само че истината е, че Лена е същински осведомена с процесите, с политиката, с обстоятелствата и протичащото се, с това, в което попадна, въпреки и посредством единствено на познанството си с Петков.

 

Деница Симеонова не е. Разговор с нея е като диалог с човек, за който политическата история на България стартира през 2021-ва, а познанията за европейска политика се свеждат до видяното на няколко пътувания и конференции. Автентично " инцидентен човек " в българската политика, който ще е още по-тотално изгубен и ненужен в европейската.

Та, по подобен метод политическата групировка на " експертите и специалистите " си реди листите. Меритокрация и народна власт, та дрънка. Кой-когото познава, за който е женен, с който е спал, ял, или расъл.

 

Шуробаджанащината, която сякаш беше присъща за " Бай Ганьо " и партиите на статуквото от " провинцията ", е на свръхпочит в " демократичната общественост ". Там, където в случай че си от семейство Лорер ще ти търсят позиция като генерална политика на партията, а в случай че си близка до Кирил Петков, цели конгреси ще се преповтарят, с цел да бъдеш определена.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР