Кристина Златева спечели исторически първи за българска дама медал от

...
Кристина Златева спечели исторически първи за българска дама медал от
Коментари Харесай

Първи медал за българка от Европейско по билярд!

Кристина Златева завоюва исторически първи за българска дама орден от Европейско състезание по билярд. Тя сграбчи бронза в дисциплината осма топка, с което стана първата състезателка с приз самостоятелно в най-престижния шампионат на Стария континент. Тазогидшният шампионат се организира в италианския град Тревизо сред 27 април и 8 май.

Европейското състезание по билярд се организира един път годишно и участниците са разпределени в категории: мъже, дами, юноши, хора в неравностойно състояние. Дисциплините са четири: стрейт пул, осма топка, девета топка и десета топка. Играе се на двойна елиминация и при оставане на единствено 16 участнички се стига до директна елиминация.



25-годишната Кристина Златева от София бе единствената българска представителка на Европейското, като тя е и най-хубавата ни състезателка. Освен бронза на осма топка, тя приключи на пета позиция в дисциплините девета и десета топка.

Общо Златева изигра 20 мача на Европейското и осъществя победи против първите две в ранглистата на Стария континент - Ясмин Оушън и Кристина Ткач.

Вижте резултатите ТУК!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР