Кристиано Роналдо отдавна е доказал, че за него почти няма

...
Кристиано Роналдо отдавна е доказал, че за него почти няма
Коментари Харесай

"Жертвите" на Роналдо вече са 40. България не е сред тях!

Кристиано Роналдо от дълго време е потвърдил, че за него съвсем няма невъзможни неща, а върховете падат в краката му един след различен. Е, направи го и в мача от квалификациите за европейското състезание през 2020 сред неговия отбор Португалия и Литва.

Роналдо вкара 4 гола за успеха с 5:1. Силното показване на аса на " Ювентус " не изненадва. Статистиката обаче е забавна.
Неудържимият Роналдо разпердушини Литва 34-годишният португалец няма никакво желание да понижа темпото
Литва стана 40-ият тим, против който Роналдо отбелязва гол с националната фланелка. Той е първият футболист с такова достижение! Португалецът има 93 попадения в 160 мача и предстоящо е голмайстор номер 1 за " мореплавателите " (Паулета е втори с 47). Също по този начин той е изиграл и най-вече срещи за отбора (Луиш Фиго е втори в класацията със 127 мача).

Роналдо вкарва първия си гол за Португалия на 12 юни 2004 година при загубата на своя отбор от Гърция в груповата фаза на Евро 2004 - първи мач от шампионата, в който по-късно южните ни съседи побеждават, побеждавайки още веднъж Португалия на финала.



Той се е разписвал във вратата на Сърбия, Босна и Херцеговина, Нова Зеландия, Испания, Белгия, Русия, Казахстан, Уелс, Латвия, Кипър, Азербайджан, Дания, Гърция, Швеция, Аржентина, Полша, Чехия, Панама, Иран, Финландия, Хърватия, Гана, Мароко, Еквадор, Исландия, Саудитска Арабия, Андора, Люксембург, Египет, Унгария, Северна Ирландия, Холандия, Естония, Швейцария, Камерун, Фарьорски острови, Армения, Словакия, Северна Корея и към този момент Литва.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Това значи, че представители на всички континенти, на които се играе футбол, с изключение на Австралия (и Антарктида), са виждали по какъв начин Роналдо се радва след гол в тяхната врата.

България не е измежду " жертвите " на португалеца! Той се е изправял против " лъвовете " единствено един път - в контрола през март 2016 година Тогава Роналдо получи опцията да извърши дузпа, която вратарят Владислав Стоянов избави.

Снимка: Lap.bg

Иначе португалецът е вкарвал най-вече на Латвия, Швеция и Армения - по 5 гола.

Срещу Литва за повторно съумя да означи 4 попадения с националната фланелка в един мач. Първият път е против Андора през 2016 година 6 пъти е отбелязвал хеттрик.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР