Кристиано Роналдо бе наречен тотален гений от ФИФА за начина,

...
Кристиано Роналдо бе наречен тотален гений от ФИФА за начина,
Коментари Харесай

ФИФА: РОНАЛДО е тотален гений

Кристиано Роналдо бе наименуван " цялостен талант " от ФИФА за метода, по който завоюва дузпа за Португалия в мача против Гана на международното състезание (3:2), предава СЕГА. 37-годишната звезда по-късно осъществя от 11 метра, с цел да стане първият футболист в историята, вкарал най-малко един път на пет Мондиала.

Отсъждането на нарушаване против Роналдо вбеси треньора на ганайците Ото Адо. На брифинг в Доха обаче членът на групата за технически изследвания на ФИФА (TSG) Сънди Олисех - някогашен нигерйски национал, разгласи, че футболистите стават все по-умни. TSG, която се управлява от някогашния треньор на " Арсенал " Арсен Венгер, проучва всеки мач и дава своя доклад, в това число и данни за представянето на тимове и играчи, както и за трендовете.



В първите 20 дуела на Мондиал 2022 бяха отсъдени общо 9 дузпи, което е причина за надвишаване на предходния връх от 24, подложен на шампионата в Русия преди 4 години.

Роналдо завоюва 11-метровия удар след прикосновение със бранителя на " Саутхемптън " и Гана Мохамед Салису. Бившият народен защитник на Англия Матю Ъпсън назова в коментара си за Би Би Си това деяние на португалеца " гмуркане ".

А ядосаният треньор африканците Ото Адо съобщи пред BeIN Sports: " Съдията даде дузпа, която не беше дузпа - всички видяха това. Защо? Защото е Роналдо? Съдията не бе прав. "

Но Сънди Олисех разгласи, че Роналдо е играл мъдро в този миг, с цел да завоюва дузпата, която му разреши да вкара 118-ия си гол за Португалия.

" Може би нападателите стават вси по-умни - сподели нигериецът. - Дузпата против Роналдо? Хората може да приказват каквото си желаят за него, само че умното му изчакване секунда, докосването на топката, протягането на крайници и по-късно контакта... Тотален талант. Да отдадем заслуженото на умните нападатели, само че и ВАР също е огромна причина за присъждане на толкоз дузпи. Съдиите могат да гледат обстановките по 3-4 минути на повтаряне. "

Въпреки това в 16-те мача от първата фаза имаше общо 4 нулеви равенства, което е нов връх от 25% за дуели от един кръг на международно състезание. В добавка пристигна 0:0 на Англия - Съединени американски щати във втория мач на двата отбора в Катар.

Това е доста покрай абсолютния връх за нулеви двубои на Мондиали, който е от 7 и се е получавал в четири шампионати. А Катар 2022 е към момента на равнище 24 изиграни от плануваните 64 мача. На последното международно - в Русия през 2018-а, имаше едно само нулево тъждество - сред Дания и Франция в групата, когато и двата отбора към този момент се бяха класирали напред.

" Отборите не желаят да рискуват прекомерно ", обяснява настоящето състояние Олисех.

" Очевидно прекалено много отбори разчитат на внимателен метод - прибавя сътрудника му в TSG Алберто Дзакерони, който завоюва италианското състезание с " Милан " и азиатската купа като ментор на Япония. - Но с напредването на шампионата ще забележим по какъв начин тимовете стават все по-смели. "

В първите 24 дуела на Мондиал 2022 бяха маркирани 57 гола (2,38 приблизително на мач). Що се отнася единствено до срещите от първия кръг (общо 16) - нямаше нито едно попадение с удар отвън наказателното поле. В началото на вторите мачове въпреки всичко видяхме два далечни гола, само че този индикатор е доста ниско спрямо предходните две международни шампионати.

Същевременно топката " Ал Рихла ", направена от " Адидас " особено за Мондиала, бе разказана от ФИФА като " движеща се по-бързо от всяка друга " в историята на международните шампионати. Според ФИФА топката " обезпечава най-високо равнище на акуратност и надеждност на терена ".

Друг член на TSG - някогашният вратар на Колумбия Фарид Мондрагон, твърди: " Технологиите се усъвършенстваха, това оказва помощ за топките, обувките, ръкавиците, данните. Всичко е в посока възстановяване на играта. Когато имаш добър шутьор, всяка топка, изстреляна от него, може да е бърза и рискова. Говорих с другари от целия свят, всички се усещат удобно с тази топка. Ние, вратарите постоянно се оплакваме от бързо движещи се топки, само че въпреки всичко това е за положителното на играта. "
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР