Кристиан Хорнър сериозно е обмислял възможността да напусне Ред Бул

...
Кристиан Хорнър сериозно е обмислял възможността да напусне Ред Бул
Коментари Харесай

Доктор Марко: Хорнър щеше да отиде във Ферари

Кристиан Хорнър съществено е обмислял опцията да напусне Ред Бул и да поеме отбора на Ферари през предходната година. Това разгласи съветникът на Ред Бул във Формула 1 лекар Хелмут Марко. Преди време Хорнър удостовери единствено, че е получил покана от Скудерията да заеме поста на Матиа Биното, само че е отказал.

Хорнър е отпред на Ред Бул от първия ден на отбора, който е построен въз основата на дотогавашния тим на Ягуар във Формула 1. От 2005 година насам Ред Бул има 6 международни трофеи при водачите и пет при конструкторите. Ред Бул стартира извънредно мощно и сегашния сезон със седем победи в първите 7 надпревари.

Доктор Марко за първи път описа в детайлности какъв брой близо е бил Хорнър до решението да напусне Милтън Кийнс в посока Маранело.
 Хорнър: Поласкан съм, че ме потърсиха от Ферари Хорнър: Поласкан съм, че ме потърсиха от Ферари
„ Трябваше ми цяла нощ, с цел да убедя Хорнър да остане в Ред Бул и това ни коства спомагателни милиони ”, удостовери Марко, който преди години също цяла нощ убеждава Ейдриън Нюи да остане в отбора.
 Нюи: Изкушавах се да мина във Ферари Нюи: Изкушавах се да мина във Ферари
Самият Нюи описа неотдавна за два опита да бъде притеглен от Ферари – през 1993 и 1997, като това се случва много преди основаването на Ред Бул. В първия случай той остава правилен на Уилямс, а във втория минава от Уилямс в Макларън.
 Защо Ферари не съумя да притегли Нюи Защо Ферари не съумя да притегли Нюи
Доктор Марко в този момент описа и за третия опит на Ферари да притегли Нюи. Това е станало през 2014 година, като италианците са му предложили „ неуместно доста пари ”.
 Хорнър даде обещание да смъмри Верстапен Хорнър даде обещание да смъмри Верстапен
„ Лука Ди Монтедземоло към този момент се хвалеше из падока, че си е обезпечил Нюи – напомни си Марко пред вестник Blick. – Беше подготвен да разгласи публично договорката. Но още веднъж в границите на една нощ договаряния ние успяхме да променим решението на Нюи. ”

И в двата случая убеждаването на Нюи и на Хорнър значи спомагателни разноски за увеличение на заплатите им, само че лекар Марко добави, че „ положителните резултатите няма по какъв начин да са евтини. ”

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР