Крис Хипкинс положи клетва в сряда като 41-ят министър-председател на

...
Крис Хипкинс положи клетва в сряда като 41-ят министър-председател на
Коментари Харесай

Хипкинс се закле като премиер на Нова Зеландия

Крис Хипкинс постави клетва в сряда като 41-ят министър-председател на Нова Зеландия след непредвидената оставка предходната седмица на Джасинда Ардърн, заяви АП. 44-годишният Хипкинс даде обещание метод за връщане към основите, фокусиран върху стопанската система и това, което той разказа като " пандемията на инфлацията ".

Той ще има по-малко от девет месеца преди да взе участие в решаващи парламентарни избори. Проучванията на публичното мнение демонстрират, че неговата Лейбъристка партия изостава от консервативната си съпротива.

Генерал-губернаторът на Нова Зеландия Синди Киро управлява церемонията по полагане на клетва, откакто по-рано одобри оставката на Ардърн.

Припомняме, че Хипкинс беше министър на образованието и полицията при Ардърн. Той стана публично прочут по време на пандемията от COVID-19, когато пое един тип роля в ръководството на рецесии. Но той и други либерали дълго време бяха в сянката на Ардърн, която се трансформира в световна икона на левицата и образец за нов жанр на водачество.

Във вторник Ардърн направи последната си обществена изява като министър-председател, като сподели, че хората ще й липсват най-вече, тъй като те са били " насладата от работата ".

Държавен глава на Нова Зеландия е английският крал Чарлз III, а Киро е негов представител в Нова Зеландия, макар че в наши дни връзките на нацията с монархията са значително алегорични.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР