Крис Фрум си върна част от загубения вчера аванс на

...
Крис Фрум си върна част от загубения вчера аванс на
Коментари Харесай

Фрум възстанови аванса си пред Нибали

Крис Фрум си върна част от изгубения през вчерашния ден задатък на върха в Обиколката на Испания пред втория в класирането Винченцо Нибали в днешния комплициран 18-и стадий на Вуелтата.

Днешният стадий от 169 км не можеше да се съпостави със 17-ия с край на височината Лос Мачукос, само че също предложи многообразие на състезателите, изключително във втората половина с две изкачвания от втора и трета категория и крайна двукилометрова права по стръмен рид.

Още при започване на стадия се откъсна група от 19 бегълци, като в нея попаднаха и четирима колоездачи с общо седем етапни победи в тазгодишната Вуелта, само че никой не застрашаваше водачите. Пелотонът ги пусна да се борят за успеха, като изоставането стана 12 минути.

В последна сметка финалният двубой от белгиеца Сандер Армее, който финишира за 4:09:39 часа, с цел да победи с първата си етапна победа във Вуелтата. На втора позиция, на 31 секунди след Армее, приключи казахстанецът Алексей Луценко, който през днешния ден имаше рожден ден. Трети се подреди Джовани Висконти от Италия, който изостана на 46 секунди зад спечелилия.

По-интересно беше в пелотона, където мнозина пробваха да ревизират дали Фрум е възстановил силите си след през вчерашния ден. Атаки започнаха Алберто Контадор, Мигел Лопес и Илнур Закарин, само че само съумя Фабио Ару, който кара самичък почти 40 км.

В последното нанагорнище Фрум сподели, че се е възстановил изцяло и самичък потегли в офанзива, като с него съумяха да карат единствено Контадор и канадеца Майкъл Уудс, чиято вълнуваща житейска история разказахме неотдавна.

Нибали приключи на 20-ина секунди от Фрум, защото силата му е в по-дългите изкачвания, а на такива дребни хълмове непрекъснато губи време. В последна сметка обстановката на върха остана съвсем непроменена - Фрум води към този момент с 1,37 минути пред Нибали, който в събота ще има финален късмет да го измести.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР