Криптовалутите ще установят нов ред за финансиране в света. Първи

...
Криптовалутите ще установят нов ред за финансиране в света. Първи
Коментари Харесай

Кольо Парамов: Криптовалутите установяват нов финансов ред, първи са в Лондон

" Криптовалутите ще открият нов ред за финансиране в света. Първи са във Англия, където желаят да трансфорат Лондон в международен криптоцентър. Ако един младеж успее да моделира скица, която за 48 месеца да обезпечи преводи и да осигури  оборот за 94 милиарда $, това значи, че той е талант, всички го следят, никой не го пипа и той си прави, каквото желае с благосъстоянията на света. Успехът на сходни финансови схеми е вероятен, заради неналичието на надзор и настоящо финансово разузнаване ". Това сподели финансовият специалист и основен инспектор на Българска народна банка Кольо Парамов в коментар за обзорното предаване " Това е България " на Радио " Фокус " по тематиката за криптовалутата, NEXO и бъдещето на криптобанките.

В отговор на въпроса за какво криптовалутите имат такава притегателна мощ, изключително след излизането нескрито и на проблема NEXO, финансовият експерт сподели: " Това е доста сериозен въпрос. Всичко върви напред, а историята се употребява като спраква, а откриването на новите способи за замогване откриват ново начало и тези, които съумеят да се впишат в тази историческа конюнктура, остават за постоянно като първопроходци. Един ден, може би, ще отбележат обстановката с тези млади момчета като Тренчев (бел.ред.: Антони Тренчев, един от притежателите на NEXO) като гении, които са употребявали момента на прикосновение с тези огромни пари и са създали тези обороти. 

На въпрос по какъв начин е позволено такова разгръщане на финансовата скица OneCoin  на Ружа Игнатова, Парамов сподели:  " Проблемът е един-единствен - огромната " разпасаност и  неналичието на надзор. Ако контролните органи извършват своите функционалности в подробност, наложат мораториум, какъвто се полата, одобряват разновидността за прикосновение в пряк проект за всички тези преводи и схеми, няма да се допусне този " батак ". Ако обаче не се обезпечи подобен надзор, няма настоящо финансово разузнаване, няма функционалност на обособените съприкосновения сред прокуратура, разследване, съд и всичко останало се отива до крайни, тежки фротнални размери, които са просто неразбираеми за страната. Най-малкото като нашата - с 5 млн. души ", добави Парамов.

Ако един младеж успее да моделира скица, която за 48 месеца да обезпечи преводи и да осигури  оборот за 94 милиарда $, това значи, че той е талант, всички го следят, никой не го пипа и той си прави, каквото желае с благосъстоянията на света. Той съумява да излъже 8 американски щата, да се настани на пъпа на Ню Йорк, да обезпечи покупко-продажби в подобен голям мащаб и размер, с цел да му обезпечат 10 милиарда $ облага и никой да не го пипа за нищо, стана ясно от думите на финансовия специалист.

Всичко тези финансови схеми са вероятни заради неналичието на финансов надзор и настоящо финансово разузнаване, както и сработването на всички институции, от които зависи този надзор, излиза наяве от разбора на Парамов

" Главният прокурор на Ню Йорк Летисия Джеймс афишира с две писма преустановяване на две компании за акредитиране на криптовалута, едната от които е NEXO с основен изпълнителен шеф Антони Тренчев. Американците го обявават през октомври, ние чакаме да стане януари и да забележим по какъв метод ще се развият нещата. Тази работа, която своршиха вчета 300-те проверяващи следователи и служители на реда у нас, е можело да стане и преди 2-3 години. Но заради липса на синхрон, се получава тази обстановка ", обясни още Кольо Парамов.

Според финансиста, криптовалутите ще открият различен ред и различен порядък на финансиране в света, като водач ще е Англия.

" Преди броени дни изпълнителният секретар на финансите вкарва понятието " цифрова лира ". Така ще се потвърди, че в Лондон ще се построи международен криптоцентър. До в този момент, споделя той, този въпрос е бил подценяван, само че държавното управление в този момент схваща, че то е надалеч обратно и добави категорично, че е време да има предвидима цифрова лира, чиято стойност ще  е обвързана с обичайните валути или с активи като златото. Ако Лондон към този момент е узрял да одобри тази " стартова магьосническа скица " във връзка с първичната илюзия, значи тази конвенционалност няма да бъде прескочена. При всички състояние ще има някаква настройка и ще се започва, с цел да се откри различен порядък във връзка с гонене и следене на финансирането с тези криптопари ", добави Парамов.

Цоня Събчева
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР