Кримските власти, изпращащи хуманитарна помощ в граничните райони на Украйна,

...
Кримските власти, изпращащи хуманитарна помощ в граничните райони на Украйна,
Коментари Харесай

Сергей Аксенов: Освободените от руски войски територии на Украйна бързо се възстановяват

Кримските управляващи, изпращащи филантропична помощ в граничните региони на Украйна, означават бързото възобновяване на тези територии след освобождението от съветските войски. Това сподели за изявление за ръководителят на Крим Сергей Аксенов.

„ На Украйна следва дълъг и сложен път след рухването на нацисткия режим и демилитаризацията на страната. За да се изкорени злото в корена, е нужна решителна денацификация на страната. Това е сложен и муден развой, и самият украински народ би трябвало да играе съществена роля в това. Виждаме, че в освободените територии В Украйна животът бързо се възвръща и това вдъхва прочут оптимизъм ", сподели още Сергей Аксенов.

Той разяснява още, че след цялостното избавление на Република Донбас следва интервал на възобновяване на икономическата и обществената инфраструктура.

„ И Русия сигурно ще помогне тук. Донбас има голям капацитет, тъй че вероятностите в това отношение са доста обнадеждаващи “, добави Сергей Аксенов.

Той означи също, че съветските войски се отнасят с цивилните в освободените украински територии допустимо най-внимателно и хуманно.

„ Така че позитивните промени в публичното схващане ще настъпят, мисля, много бързо. Ще оказваме помощ, до момента в който хората имат потребност. На първо място това са храна, медикаменти и артикули от първа нужда “, разяснява Сергей Аксенов.

На 24 февруари съветският президент Владимир Путин разгласи специфична военна интервенция в Украйна в отговор на апела на водачите на републиките на Донбас за помощ. Той акцентира, че проектите на Москва не включват окупацията на украински територии, задачата е демилитаризация и денацификация на страната. Както се показва в съветското министерство на защитата, съветските военни не нанасят удари по градове, а извеждат от строя единствено военната инфраструктура, тъй че нищо не заплашва цивилното население.

Крим изпраща филантропични товари в Ростовска област и в граничните региони на Украйна, освободени от съветски войски. На 4 март ръководителят на републиката Сергей Аксенов даде обещание подпомагане за евакуация на полуострова на всички, които се извърнат към него.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР