Кримналният психолог Росен Йорданов коментира оставките в МВР и системата

...
Кримналният психолог Росен Йорданов коментира оставките в МВР и системата
Коментари Харесай

Росен Йорданов: МВР е тежко политизирана система

Кримналният психолог Росен Йорданов разяснява оставките в Министерство на вътрешните работи и системата на страха, която господства там:

" Ясни са признаците на казуса, а той е доста по-дълбок от по-отдавна. Проблемът е тежкото политизиране на системата. Няма началници, които да имат кураж. Е по какъв начин да имат кураж и самочувствие. В Министерство на вътрешните работи в последна сметка традицията повеляваше основен секретар да става човек с одобрена биография. Нарушена беше една традиция.

Започнаха да се нарушават значими неща в Министерство на вътрешните работи, господства културата на страха. Как може един основен секретар да има престиж измежду останалите чиновници, взет от някое районно. Това е висша професионална служба. Пирамидата на страха стартира да нараства. Не е значимо какви резултати има в системата. 

Оставката трябвва да е плод на достолепие и чест, които изчезнаха, само че се деквалифицира системата. Тя става непривлекателна. Удобно е да сменят офицерите. Не може господин Демерджиев и господин Рашков все да са по медиите и да не схващат какво приказват. "  

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР