Криминалистите от РУ-Самоков са разкрили крупна взломна кражба, съобщиха от

...
Криминалистите от РУ-Самоков са разкрили крупна взломна кражба, съобщиха от
Коментари Харесай

„По горещи следи“: Разкриха крупна кражба на 2 тона пелети в Самоков

Криминалистите от РУ-Самоков са разкрили крупна взломна кражба , оповестиха от ОДМВР-София.

Около 11:15 часа през вчерашния ден локална жителка алармирала в полицията за осъществена кражба на два тона пелети от мазето на жилищен блок на бул. „ България “. На адреса незабавно били изпратени полицейски чиновници. При осъществения оглед на местопроизшествието е открито, че похищението е било осъществено след взломяване на прозорец на приземните пространства на блока.

Пелети. Снимка: Министерство на вътрешните работи

По случая е формирано досъдебно произвеждане за закононарушение по член 195 от Наказателен кодекс. Незабавно били подхванати оперативно-издирвателни дейности, в хода на които криминалистите бързо разкрили самоличността на причинителите – трима престъпно проявени самоковци .

Продължавайки работата си по „ горещи следи “, полицейските чиновници разкрили и отнетите пелети и ги възстановили на притежателя . Част от чувалите били все в лекия автомобил, употребен за кражбата, останалите – към този момент „ складирани “ в резервоар до дома на единия от незаконното трио. 20-годишният е бил арестуван в полицейския арест, работата по определяне и задържане на съучастниците му продължава.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР