Криминалисти от Велико Търново започват щателна проверка на имотите на

...
Криминалисти от Велико Търново започват щателна проверка на имотите на
Коментари Харесай

Проверяват имоти на Вълев заради разстрела на Петър Христов

Криминалисти от Велико Търново стартират щателна инспекция на парцелите на наказания доживот предприемач Георги Вълев от “Килърите ”. Причината е версия, че предприемачът Петър Христов може да е погубен за възмездие, че е оказал помощ с информация за разкриването на групата за убийства. Милионерът Христов бе убит в понеделник пред офиса на холдинга си в София.

Ще бъдат прегледани всички покупко-продажби и търгове с въпросните парцели и имало ли е апетити към тях от страна на Петър Христов и брат му Димитър Манолов. Във Велико Търново се приказва, че след ареста на Вълев, притежателят на “Лактима ” е заел опразнените ниши във всички бизнес браншове, където членът на “Килърите ” имал въздействие. Според осведомени обаче тези недвижими имущества от дълго време са трансферирани на други лица и не се водят на името на Вълев.

Както “Труд ” писа, познати на крупния предприемач описаха, че той постоянно и на обществени места изтъквал, че е оказал помощ и с помощта на него са направени разкритията против “Килърите ” и групата за отвличания “Наглите ”. “След като потвърдиха доживотната присъда на Георги Вълев през декември м. година, пред публицисти той крещеше: “Спонсорите на ГЕРБ са отговорни! ”, напомнят другари на Петър Христов. След убийството, във Велико Търново се разнесе слухът, че Георги Вълев поръчал покушението от килията, като подарък за 60-ия си рожден ден, който бил на 8 януари – денят на изтезанието.

Освен версията за възмездие за разрушените незаконни групи, криминалисти ревизират и хипотезата, че убийството е обвързвано с бизнеса на Петър Христов.

“Работи се по горещи следи. Не мога да разясня версии, тъй като работя единствено с обстоятелства ”, сподели през вчерашния ден шефът на националното разследване и зам.-главен прокурор Борислав Сарафов.

Вчера стана ясно, че околните на Петър Христов са решили тялото му да бъде кремирано. Урната с прахта пък ще бъде положена в специфична камера в гробищния парк във Велико Търново. Предвижда се поклонението, на което се чака да се стекат стотици хора от цялата страна, да е в 12 ч в петък в двореца на културата и спорта “Васил Левски ” в остарялата столица.

“Предложих на майка му Момка Манолова траурната върволица да мине през родното му село Самоводене, тъй като локалните хора доста го тачеха и желаят да се простят с Петър. Обмисляме катафалката да мине по улиците на селището, около родната му къща. В същия ден ще е разгласен и печал в Самоводене. Но какво ще решат роднините на починалия предприемач, към момента не се знае ”, сподели пред “Труд ” кметът на Самоводене Николай Милаковски.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР