Криминалисти от полиццейското управление в Асеновград задържаха 15-годишен младеж, който

...
Криминалисти от полиццейското управление в Асеновград задържаха 15-годишен младеж, който
Коментари Харесай

15-годишен изтегли два бързи кредита с чужда лична карта в Асеновград

Криминалисти от полиццейското ръководство в Асеновград задържаха 15-годишен юноша, който в непозната персонална карта е взел два бързи заема от 670 лева, оповестяват от МВР-Пловдив.

Измамата е разкрита вследствие на усърдна работа на чиновниците от РУ-Асеновград и Районната прокуратура Пловдив- Търговско отделение Асеновград. Група от четири момчета на възраст сред 15 и 18 години, родом от Асеновград, постоянно посещавали игрални зали и казина, употребявайки персоналната карта на единствения пълновръстен в компанията. При последното „ заемане “ на документа за идентичност на останалите трима от групата, хрумнала концепция да вземат бърз заем. Момчетата позвънили по телефона на няколко компании, които отпускат финансови средства единствено против показване на персонална карта.

При удостоверение на едно от запитванията, 15 -годишният поставил очила и добре затулен зад защитната маска, застанал пред кредитния съветник с непознатата персонална карта, а в следствие с лекост се подписал като нейния собственик.

Само след час получил позвъняване за утвърден бърз заем и от офиса на компанията получил сумата от 400 лева Трите момчета разделили и похарчили парите, а откакто открили, че безпроблемно могат да вземат заем за непозната сметка, единствено след два дни още веднъж се озовали пред различен офис, прилагайки същата скица и този път получили сумата от 270 лева След като притежателят на персоналната карта схванал, че е излъган от приятелите си, подал сигнал в районното ръководство.

Само за броени дни чиновниците на реда стигнали до развръзката на случая и разкрили механизма, по който е осъществена смелата операция. По делото са събрани доказателства, с които при доказване на съпричастността на другите двама 17 -годишни младежи от групата, взели участие в ловката машинация, следва привличането им като обвинени от Районна прокуратура – Пловдив. Момчетата са познайници на инспекторите от детска педагогическа стая в районно управление (на МВР) Асеновград, където се водят на доклад, а все още са възпитаници в гимназия в родния си град.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР