Криминалисти от полицейското управление в Шумен са задържали 34-годишен мъж

...
Криминалисти от полицейското управление в Шумен са задържали 34-годишен мъж
Коментари Харесай

Хванаха мулето на банда ало измамници

Криминалисти от полицейското ръководство в Шумен са задържали 34-годишен мъж от града, макло откакто получил пари от осъществена телефонна машинация.

Това оповестиха от ОДМВР-Шумен.

Измамата e по потребления през последните месеци сюжет. Непознат се обажда по стационарен телефон. Започва да насочва закани.

Следва второ позвъняване, отново от чужд, който се показва за служител на реда и търси подпомагане от жители за залавяне на телефонни измамници.

Жертва този път била 68-годишна жена от Шумен. С концепцията, че оказва помощ на полицията да задържат група от измамници, дамата изпълнила напътствията.

Опаковала всички налични парични средства във фолио, сложила ги в торбички и ги хвърлила през терасата на 8 етаж на жилищен блок.

Веднага по-късно се скрила в банята - отново съгласно инструкциите, с цел да не пострада, в случай че има престрелка по време на задържане на групата.

За шанс на 68-годишната жена в този миг пред блока й били криминалисти, които от известно време влезнали в дирите на „ мулето “.

Р. Г.(34 г.) от Шумен бил арестуван на място незабавно откакто взел пакета с парите – 1960 лв. и 870 евро.

Задържан е за период до 24 часа.

Изяснено било, че мъжът е съпричастен като помощник на още няколко телефонни измами, осъществени на територията на града.

При последните случаи, по които се работи, вредите от измамите са на стойност към 110 000 лв..
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР