Криминалисти от ОД МВР Търговище разкриха три високотехнологични оранжерии, изградени

...
Криминалисти от ОД МВР Търговище разкриха три високотехнологични оранжерии, изградени
Коментари Харесай

МВР разкри три наркооранжерии в бивш стопански двор край Попово

Криминалисти от ОД Министерство на вътрешните работи Търговище разкриха три високотехнологични оранжерии, построени навътре в някогашен икономически двор в с. Долец в община Попово, оповестяват от Министерство на вътрешните работи.

Акцията е извършена на 15.09.2022 година Служителите на Министерство на вътрешните работи са претърсили сграда, стопанисвана от 44-годишна жена от гр. Попово. Там те разкрили 589 саксии с отглеждани в тях растения с общо тегло 27 кг зелена тревиста маса. Направеният полеви наркотест посочил, че това е канабис.

Оранжериите са били ситуирани в хале, разграничено на 3 елементи. Растенията в тях са се намирали в почти идентична фаза на развиване.

При последвалите на същия ден процесуално-следствени дейности " Претърсване и изземване " в дома на същата жена в гр. Попово е открит пакет със суха тревиста маса с тегло 2 кг. В избено помещение към жилището била открита оборудвана лаборатория без растения в нея.

Зелената и сухата тревиста маса, както и високотехнологичното съоръжение, са конфискувани по надлежния ред. 44-годишната жена е арестувана. По случая е формирано досъдебно произвеждане. Работата продължава реализира под управлението на Районна прокуратура Търговище.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР