Криминалисти на РУ-Чирпан установиха и задържаха двама участници в измамна

...
Криминалисти на РУ-Чирпан установиха и задържаха двама участници в измамна
Коментари Харесай

Хванаха двойка от Стара Загора, участвала в телефонни измами

Криминалисти на РУ-Чирпан откриха и задържаха двама участници в лъжлива скица. Разследването в РУ-Чирпан почнало при започване на юли месец т.г. На 1 юли стара жена потърсила помощ в полицията, откакто схванала, че е станала поредна жертва на мошеници. Същия ден на домашния й телефон се е обадил чужд мъж, който се показал за полицейски чиновник и съумял да я убеди, че нейната помощ ще е от извънредно значение в провежданата сега полицейска интервенция. Така дамата се дала прошка с крупна сума пари, които сложила в портмоне и хвърлила през терасата на жилището си, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

По същата скица през идващите два дни били излъгани и още две дами, които също се хванали в мрежата на мошениците и лековерно се лишили от спестяванията си, оставяйки ги на дръжката на входната врата и до резервоар за боклук. Общата сума, която жертвите дали на непознатите, възлизала на близо 20 000 лв..

Веднага по случаите били формирани досъдебни производства за осъществени закононарушения по член 209, ал.1 от Наказателен кодекс, а в границите на извършените оперативни дейности били хванати мъж и жена на 35 и 31 години, и двамата от Стара Загора.

На този стадий е открито, че двойката е изпълнявала ролята на куриери в лъжливата скица. Те са арестувани за период до 24 часа, а усиленото следствие по досъдебни производства продължава под наблюдението на прокуратурата.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР