Крещящ пример за целия корумпиран модел, който ни управлява -

...
Крещящ пример за целия корумпиран модел, който ни управлява -
Коментари Харесай

Христо Иванов: Стотиците милиони ``проспани`` такси на Божков са чудовищна корупция |

Крещящ образец за целия подкупен модел, който ни ръководи - по този начин съпредседателят на “Демократична България ” Христо Иванов дефинира решението на Административния съд в София (АССГ), от което личат съществени рецензии към бездействието на страната по случая “Еврофутбол ” вследствие на което не са платени над 300 млн. лв. такси.

Днес в. “Сега ” заяви, че съдът е отхвърлил огромна част от претенциите на обвързваното с предприемача Васил Божков сдружение “Еврофутбол ”.

“Предвид интервала и размера на непостъпилите в държавния бюджет общо държавни такси 557 млн. лв., за съда, предвид на обстоятелствата по делото, е необяснимо както бездействието на органа, осъществяващ държавния контрол върху хазарта, по този начин и бездействието на министъра на финансите, към който е била Държавната комисия по хазарта (ДКХ) ”, написа в решението на съда.

Според Иванов думите на съда са меки, тъй като става дума за изцяло целеустремено основано двусмислие в закона, което да разреши заплащането на по-малки такси за хазартната активност.

“Абсолютна скотщина е това. 500 млн. лева, които не са отишли за пенсии, за заплати на учители, санитари, за детски и спортни площадки, не са отишли за медицински хеликоптери, за Бърза помощ. Ето това е Бойко Борисов. Ето това те назовават “работа, работа, работа ”. Корупция, корупция, корупция. Рушвети, рушвети, рушвети. Тази скотщина би трябвало да бъде прекъсната ”, съобщи Христо Иванов.

Той напомни изказванията на Васил Божков, че всеки месец е плащал подкупи, които или е носил персонално, или “разни дами са ходили да ги взимат от него, с цел да ги носят ”.

“Затова е значимо коя е Мата Хари. Защото е доста евентуално да става дума за муле, за личност, която е имала за задача да върви в премиерската вила да носи подкупите, да ги поставя в чекмеджетата и да ги снима като доказателство. Става дума за чудовищна корупция ”, счита Христо Иванов.

По думите му става дума за корупция, която стартира от законодателно деяние, минава през Министерството на финансите и ДКХ, а от схемата е получавана “корупционна лихва ”. Той напомни, че схемата не се проверява, а казусът е проспан от финансовото разузнаване.

“Гешев си затваря очите и си пипа ушите. Не може да се търпи това освен това ”, съобщи съпредседателят на “Демократична България ”.

“Ние няма да клекнем на Борисов, няма да клекнем и на Движение за права и свободи, ние няма да създадем компромис. С нашите гласове няма да има ръководство под каквато и да било форма с Движение за права и свободи и Борисов. Тези хора би трябвало да бъдат откъснати от властта ”, сподели още Христо Иванов.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР