Кремъл заяви във вторник, че не изключва саботаж като причина

...
Кремъл заяви във вторник, че не изключва саботаж като причина
Коментари Харесай

Кремъл: Не изключваме саботаж по газопровода Северен поток

Кремъл съобщи във вторник, че не изключва бойкот като причина за повредата на построената от Русия мрежа от тръбопроводи " Северен поток 1 и 2 "  в Балтийско море.

Операторът на газовата мрежа Nord Stream AG съобщи по-рано денем, че три офшорни линии на газопроводната система " Северен поток " са претърпели " невиждани " вреди единствено за един ден.

" В момента не може да се изключи нито един вид “, сподели представителят на Кремъл Дмитрий Песков в конферентен диалог с кореспонденти, откакто беше запитан дали повода за вредите е бойкот, съобщи Ройтерс, цитирайки съветски медии.

Той също по този начин сподели, че Кремъл е доста угрижен за обстановката, която изисква бързо следствие, защото това е проблем за енергийната сигурност на " целия континент ".

" Това е доста притеснителна вест. Наистина приказваме за някаква щета от неразбираемо естество на тръбопровода в икономическата зона на Дания “, уточни той и добави: " Това е въпрос, обвързван с енергийната сигурност на целия континент ".

От оператора на Сверен поток " - Nord Stream AG обявиха, че е невероятно да се реши по кое време работоспособността на газовата мрежа ще бъде възобновена.

" Северен поток 1 ", който се състои от две успоредни линии с номинален потенциал от 27,5 милиарда кубически метра годишно всяка, стартира да доставя газ непосредствено от Русия за Германия през 2011 година От края на юли тази година обаче " Газпром " понижи внезапно доставките на газ за Германия по газопровода " Северен поток 1 " до към 20% от потенциала му, мотивирайки се с проблеми към газовите турбини. Между 31-ви август и 2-ри септември тази година подаването на газ беше спряно изцяло заради " техническо обслужване и профилактика ", съгласно съветския енергиен колос " Газпром ". След този тридневен период " Газпром " приключи за неопределен срок доставките на природен газ по газопровода " Северен поток " за Германия.

От своя страна " Северен поток 2 ", чийто маршрут върви съвсем паралелно на " Северен поток 1 ", беше издигнат през септември 2021 година, само че по този начин и не беше пуснат, защото Германия отхвърли да го сертифицира. Проектът беше изцяло спрян броени дни преди Москва да стартира военната си инвазия в Украйна на 24-ти февруари.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР