Кремъл заяви днес, че ще защитава своите атлети, ден след

...
Кремъл заяви днес, че ще защитава своите атлети, ден след
Коментари Харесай

Кремъл за решението на МОК: Ще защитаваме интересите на нашите атлети по всякакъв възможен начин

Кремъл съобщи през днешния ден, че ще пази своите спортисти, ден откакто олимпийските шефове предложиха те да се състезават като самостоятелни лица под безпристрастен байрак и без връзки с военните. „ Ще пазиме ползите на нашите спортисти по всевъзможен вероятен метод и ще продължим контактите с МОК, с цел да предпазим техните ползи “, показа представителят на Кремъл Дмитрий Песков пред публицисти.

Припомняме, че Международният олимпийски комитет (МОК) във вторник предложи на спортните федерации и уредници на събития съветските и беларуските спортисти да се завърнат към шампионати и надпревари „ единствено “ като самостоятелни лица под безпристрастен байрак. Сред другите рекомендации на МОК бяха спортистите да не поддържат „ интензивно “ украинската атака и да имат „ контракти “ с военните или организациите за национална сигурност.

Руският олимпийски комитет окачестви критерия на МОК като „ недопустим “ и „ дискриминация на база народност “. Но МОК към момента не е взел дефинитивно решение по отношение на евентуалното присъединяване на спортисти с съветски или беларуски паспорт на Олимпиадата в Париж идната година, казвайки във вторник, че решение ще бъде взето „ в подобаващото време “.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР