Кремъл заяви днес, че постигането на военните цели на Русия

...
Кремъл заяви днес, че постигането на военните цели на Русия
Коментари Харесай

Кремъл заяви, че военните цели в Украйна имат приоритет пред преговорите

Кремъл съобщи през днешния ден, че постигането на военните цели на Русия в Украйна има приоритет пред всевъзможни вероятни договаряния за мир, предадоха ДПА и Българска телеграфна агенция.

До момента няма сигнали от Киев, че украинците са склонни да договарят, сподели Дмитрий Песков, прессекретарят на съветския президент Владимир Путин. " В подобен случай ", акцентира той, " постигането на задачите ни е най-важното нещо, това е нашият безспорен приоритет ".

Украинският президент Володимир Зеленски на няколко пъти сподели, че няма да договаря с съветския си сътрудник Владимир Путин, и закрепи този отвод в собствен декрет, отбелязва ДПА.

Според Зеленски Русия би трябвало напълно да изтегли войските си от Украйна като авансово изискване за започване на мирни договаряния. Москва, която преди година извърши пълномащабна инвазия в Украйна, отхвърли това искане като неуместно.

Говорителят на Кремъл сподели, че преди да стартират каквито и да било договаряния, Украйна първо би трябвало да признае Донецка, Луганска, Херсонска и Запорожка област за част от Русия.

Москва няма цялостен надзор над нито един от тези четири украински района, които разгласи през септември, че е анексирала.

Говорителят на Кремъл добави, че Русия продължава да преследва военни цели в Украйна, и загатна като една от тях демилитаризацията на Украйна, снабдявана с оръжия и муниции от Запада.

В изявление за прокремълския съветски вестник " Известия ", оповестено през днешния ден, Песков сподели, че немският канцлер Олаф Шолц и френският президент Еманюел Макрон са създали " доста изказвания " по отношение на войната в Украйна, само че не са излезли с каквито и да било начинания за решение на спора.

" Всеки би трябвало да знае това ", акцентира представителят на Кремъл. В същото време той добави, че Путин остава отворен за нови оферти.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР