Кремъл заяви днес, че не трябва да се дава никаква

...
Кремъл заяви днес, че не трябва да се дава никаква
Коментари Харесай

Кремъл: Не трябва да се дава гласност при обсъждане размяна на затворници

Кремъл съобщи през днешния ден, че не би трябвало да се дава никаква публичност, когато става въпрос за разискване на възможна замяна на пандизчии, включваща Еван Гершкович, кореспондент на " Уолстрийт Джърнъл ", задържан в Русия преди година по съмнение в шпионаж, съобщи Ройтерс.

32-годишният Гершкович стана първият от времето на Студената война насам американски публицист, задържан по обвинявания в шпионаж в Русия, откакто Федералната работа за сигурност (ФСС) го задържа на 29 март. 

Репортерът, вестникът и държавното управление на Съединени американски щати отхвърлят, че той е разузнавач. 

Русия твърди, че той е бил задържан и има доказателства за непозволена активност.

На въпрос по кое време съдът ще прегледа делото на Гершкович и дали ще има замяна на пандизчии, представителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи пред кореспонденти: " Не разполагаме с информация за съда - това не е наш прерогатив ", написа Българска телеграфна агенция.

" Що се отнася до въпросите за замяна, ние неведнъж сме подчертавали, че има избрани контакти, само че те би трябвало да се реализират при безусловно безмълвие ", сподели Песков и добави, че общественото разискване на такива неща пречи.

ФСС споделя, че Гершкович се е опитвал да получи военни секрети. Той се намира съвсем от година в московския затвор " Лефортово " и задържането му беше удължено до 30 юни.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР