Кремъл заяви днес, че не разполага с информация за местонахождението

...
Кремъл заяви днес, че не разполага с информация за местонахождението
Коментари Харесай

Кремъл не знае къде се намира Пригожин

Кремъл съобщи през днешния ден, че не разполага с информация за местонахождението на водача на наемническата група " Вагнер " Евгений Пригожин, който в събота подвигна протест в символ на митинг против неприятното съгласно него осъществяване на военните интервенции в Украйна, съобщи Ройтерс, представено от Българска телеграфна агенция.

Съгласно изискванията на съглашението, което постави завършек на метежа, Пригожин получи позволение да се реалокира в Беларус, а на бойците му беше дадена опция да се причислят към постоянните въоръжени сили на Русия или да отидат в прилежащата страна дружно с него.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи на постоянния си ежедневен брифинг, че съглашението за преустановяване на протеста се извършва и че президентът Владимир Путин постоянно държи на думата си. Той сподели, че не знае какъв брой бойци на " Вагнер " ще подпишат контракти с министерството на защитата след договорката.

Песков съобщи също, че не е склонен с " псевдоспециалистите ", съгласно които метежъг през уикенда е раздрусал позицията на президента Владимир Путин.

За момента няма предпоставки за мирни договаряния сред Русия и Украйна, сподели още представителят на Кремъл.

Той съобщи това в коментар на изказванията на немски медии, че такива диалози може да стартират идващия месец.

Москва е казвала, че при възможни мирни договаряния би трябвало да се вземат поради " новите действителности ", като имаше поради, че Киев би трябвало да признае оповестената през септември анексия от Русия на четири украински области. Украйна и Западът обаче отхвърлят това изискване. Киев съобщи, че няма да договаря с Москва, до момента в който и последният съветски боец не напусне Украйна, отбелязва Ройтерс.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР