Кремъл защити своето решение да разположи тактически ядрени оръжия в

...
Кремъл защити своето решение да разположи тактически ядрени оръжия в
Коментари Харесай

Кремъл: Разполагането на руски тактически ядрени оръжия в Беларус е в отговор на разширяването на НАТО

Кремъл отбрани своето решение да разположи тактически нуклеарни оръжия в Беларус, като отхвърли рецензиите на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, оповестява Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 10109
Агенцията цитира думите на представителя на Кремъл Дмитрий Песков, че ръководеният от Съединени американски щати Северноатлантически алианс е този, който се уголемява към Русия, а не противоположното, затова Москва би трябвало да предприеме стъпки, с цел да отбрани личната си сигурност.

" НАТО се уголемява към Русия, а не е Русия тази, която трансферира военната си инфраструктура към границите на НАТО ", сподели през днешния ден Песков пред публицисти в отговор на въпрос по отношение на рецензиите на Столтенберг.

Москва съобщи, че ще следи от близко каквото и да било разполагане на военни елементи във Финландия след нейното присъединение към НАТО и ще предприеме съответните дейности.

" Тази стъпка ускорява нашата угриженост и паника за нашата сигурност и вземаме ограничения да подсигуряваме сигурността ни. И по този начин ще бъде всякога, когато НАТО се приближи до нашите граници, с цел да се възвърне салдото в системата на сигурността на континента ", сподели Песков.

Китай разполага с величествен посреднически капацитет, сподели представителят на Кремъл. " Но с Украйна обстановката към момента е комплицирана, няма никакви вероятности за спокойно споразумяване ", добави той.

Москва, отчитайки " позицията, публична и неофициална, която се долавя от Киев ", към момента не разполага с " други пътища, с изключение на да продължи специфичната военна интервенция ", заключи Песков, представен от ТАСС.

По-рано френският президент Еманюел Макрон, пристигайки на държавно посещаване в Китай, сподели, че разчита на посредничеството на Пекин, с цел да докара всички страни в спора на масата на договарянията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР