Кремъл загатна за скорошна среща Путин-Си, Лавров подготви почватаЗапочва диалог

...
Кремъл загатна за скорошна среща Путин-Си, Лавров подготви почватаЗапочва диалог
Коментари Харесай

Русия и Китай договарят контрапункт на НАТО

Кремъл загатна за скорошна среща Путин-Си, Лавров приготви почвата
Започва разговор за евразийската сигурност

Русия и Китай се споразумяха да стартират разговор за сигурността в Евразийския район - това съобщи съветският външен министър Сергей Лавров след диалог с китайския външен министър Ван И в Пекин, представен от “Ройтерс ”.

“Възниква задачата за образуване на евразийската сигурност. С китайските ни другари “постигнахме единодушие за започването на разговор с присъединяване на други наши съидейници по този въпрос ”, акцентира съветският министър, който е на публична аудиенция в Китай.

“От дълго време съществува структурата на евроатлантическата сигурност под формата на НАТО, само че също по този начин и Организацията за сигурност и съдействие в Европа. Тя сама се зачерта от листата на съответните структури, в границите на които е допустимо да се водят смислени договаряния и да се контракти нещо, учредено на баланс на ползи ”, сподели още той.

“Пекин и Москва ще продължат да ускоряват стратегическото си съдействие на международната сцена и да си оказват сериозна взаимна поддръжка. Народната поддръжка е източник на напредък за Русия. Смятам, че под решителното управление на президента Путин съветският народ ще има ярко бъдеще ”, разяснява от своя страна китайският външен министър Ван И.

В същото време Кремъл съобщи, че визитата на Лавров в Китай може да се преглежда като подготовка за “предстоящи контакти на най-високо ниво ”, само че добави, че към момента е рано да се конкретизира период за среща сред президентите Владимир Путин и Си Цзинпин.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР