Кремъл разкритикува новото изказване на френския президент Еманюел Макрон за

...
Кремъл разкритикува новото изказване на френския президент Еманюел Макрон за
Коментари Харесай

Кремъл разкритикува думите на Макрон за включване на западни войски във войната

Кремъл разкритикува новото изявление на френския президент Еманюел Макрон за вероятно изпращане на западни войски в Украйна. Говорителят на Владимир Путин Дмитрий Песков назова думите на Макрон „ доста рискови “.
„ Франция, в лицето на своя президент, продължава непрекъснато да загатва опцията за свое директно замесване – на терен, в спора към Украйна. Това е доста рискова наклонност ", предизвести Песков.
Вчера, в изявление за английското издание „ Икономист “, френският държавен глава Еманюел Макрон още веднъж не изключи опцията западни сухопътни войски да бъдат изпратени в Украйна. Макрон уточни две условия за това: „ Ако руснаците пробият фронтовите линии и има искане от Украйна “.
Според Макрон Европа не може постоянно да разчита на Съединени американски щати за защита и би трябвало да се научи да „ се приготвя да се пази сама “.
През последните месеци френският държавен глава става все по-открит бранител на европейската защита, като се застъпва за увеличение на отбранителното произвеждане и военната помощ за Украйна.
Еманюел Макрон провокира дискусия и в края на февруари. Тогава беше първият път, в който той съобщи, че изпращането на западни войски в Украйна не трябва да се изключва в бъдеще.
Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков разкритикува и английския министър на външните работи Дейвид Камерън, който през вчерашния ден в Киев даде обещание поддръжката на страната му за Украйна да продължи „ толкоз дълго, колкото е належащо “.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР