Кремъл призова собственика на Telegram Павел Дуров да бъде по-внимателен.

...
Кремъл призова собственика на Telegram Павел Дуров да бъде по-внимателен.
Коментари Харесай

Кремъл предупреди собственика на Telegram да бъде по-внимателен

Кремъл прикани притежателя на Telegram Павел Дуров да бъде по-внимателен. Предупреждението пристигна на фона на изказванията, че медийната платформа е била употребена за рекрутиране на терористите, които нападнаха концертна зала край Москва, заяви Yahoo News.

Telegram, който понастоящем е основан в Дубай, е учреден от Дуров, който напусна Русия през 2014 година, откакто загуби надзор над предходната си компания. Роденият в Русия 39-годишен Дуров живее в Дубай и има двойно поданство на Обединените арабски емирства и Франция.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че Москва няма проекти за блокиране на приложението, главен пропагандатор на вести в Русия и по света, само че че Дуров би трябвало да бъде по-внимателен.

" Бихме очаквали повече внимание от Павел Дуров, тъй като този неповторим и свръхестествен от софтуерна позиция запас, който в действителност се разрасна пред очите на нашето потомство, от ден на ден се трансформира в инструмент в ръцете на терористите - употребен за терористични цели ", сподели Песков.

Forbes прави оценка положението на Дуров на 15,5 милиарда $.

 

Инфо: БГНЕС

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР