Кремъл предупреди, че заявено намерение на Полша да изпрати войници

...
Кремъл предупреди, че заявено намерение на Полша да изпрати войници
Коментари Харесай

Кремъл настръхна срещу план на Полша да изпрати войници на руско-финландската граница

Кремъл предизвести, че декларирано желание на Полша да изпрати " бойци " на границата на Финландия с Русия може да разпали напрежение и Москва го преглежда като опасност, оповестява " Ройтерс ".

Полша изпраща " екип от военни съветници " във Финландия в отговор на " публична молба за съюзническа поддръжка в лицето на хибридна офанзива на финландската граница ", разгласи по-рано ръководителят на Бюрото за национална сигурност на Полша Яцек Сивиера в обществената мрежа " Екс ".

" Екип от военни съветници ще даде информация на място за сигурността на границата, също и в оперативно отношение ", уточни той.

след неочаквана, която съгласно Хелзинки е била проведена от Москва -
 Финландия затваря изцяло границата си с Русия за 2 седмици
Финландия затваря изцяло границата си с Русия за 2 седмици

Целта е да спре потока от мигранти

Във връзка с вероятното разполагане на войски на Полша на границата представителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи: " Това е безусловно непотребна мярка за гарантиране на сигурността на границата, тъй като там няма опасност ".

" Финландците би трябвало ясно да осъзнаят, че това ще съставлява опасност за нас - увеличение на концентрацията на военни елементи по нашите граници ", акцентира той и добави, че всяко планувано разполагане на военни елементи би било непровокирано и безпричинно.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР