Кремъл няма планове да иска временно примирие в Украйна по

...
Кремъл няма планове да иска временно примирие в Украйна по
Коментари Харесай

Кремъл няма планове да прекратява сраженията в Украйна за Великден

Кремъл няма проекти да желае краткотрайно помирение в Украйна по време на Великден. Това стана ясно от думите на представителя на съветската институция Дмитрий Песков.

" Досега не е имало никакви начинания по този въпрос, само че нашата Страстна седмица преди малко стартира. Досега не е имало такива начинания ", сподели той, представен от съветската държавна медия ТАСС.

По-рано в понеделник основаният в Съединени американски щати Институт за проучване на войната (ISW) разгласява разбор, съгласно който Русия може да изиска краткотрайно преустановяване на огъня, с цел да забави предстоящата украинска контраатака, употребявайки като предлог християнския празник.

През уикенда украинци и руснаци означиха Цветница, до момента в който съветските сили обстрелваха голям брой градове в Украйна. Местните управляващи настояват, че при обстрела са починали няколко цивилни жители.

Русия продължава да отхвърля, че прави офанзиви против цивилни жители, макар че към този момент повече от година има документирани набези против цивилни жилищни региони и сериозна инфраструктура.

В момента тя продължава да е фокусирана върху военните си дейности в Източна Украйна, само че в неделя други две украински области - Харков и Запорожие - бяха обстрелвани с ракети. Поразени са жилищни региони, в това число редица къщи. Сред жертвите има и дете.

Във вечерното си послание украинският президент Володимир Зеленски загатна за удара по Запорожие, като съобщи, че Русия " се слага в още по-голяма изолираност от света и от човечеството ", нанасяйки удари по домове на връх Цветница.

Огромното болшинство от украинците са православни християни и в неделя следва честването на Великден. Папа Франциск употребява по-рано обичайното си обръщение по случай Възкресение Христово, с цел да обърне внимание на войната в Украйна и.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР