Кремъл е изключително обезпокоен от информацията за спада на налягането

...
Кремъл е изключително обезпокоен от информацията за спада на налягането
Коментари Харесай

Песков: Спадът на налягането и разрушаването на линиите на „Северен поток“ може да се дължи на саботаж

Кремъл е извънредно смутен от информацията за спада на налягането и разрушаването на линиите на „ Северен поток “, това е доста притеснителна вест, сподели представителят на съветския президент Дмитрий Песков пред публицисти, оповестяват съветски медии.

„ Вчера имаше информация, тя се появи както от „ Газпром “, по този начин и от операторската компания. Това е доста притеснителна вест. Наистина приказваме за някакви опустошения в тръбопровода, към момента не е ясно какъв тип, в датската икономическа зона налягането спадна доста “, сподели още Песков.

" Това е изцяло невиждана обстановка, която изисква незабавно следствие. Изключително сме обезпокоени от тази вест ", добави Песков.

Песков не изключи, че разстройствата в работата на газопроводите могат да бъдат резултат от бойкот.

„ Сега не можем да изключим нито един вид “, отговори той на въпрос дали Кремъл позволява разновидността, че е можело да има бойкот.

„ Очевидно е, че има някакъв тип разрушение на тръбата и какво го е предизвикало, преди да се появят резултатите от проучването, не може да се изключи никакъв вид “, добави Песков.

Песков акцентира, че " несъмнено, това е въпрос, обвързван с енергийната сигурност на целия континент ". Отговаряйки на въпрос за възможни контакти сред съветския президент Владимир Путин и немския канцлер Олаф Шолц по тематиката за създалата се обстановка, Песков изясни, че контактите с немската страна се поддържат от компанията-оператор. „ Контактите се реализират от компанията-оператор. Това в този момент, несъмнено, е главният въпрос за тях “, сподели Песков.

Както беше обявено по-рано от Nord Stream AG, разрушаването, настъпило в един и същи ден по едно и също време на три низа от морските газопроводи „ Северен поток 1 “ и „ Северен поток 2 “, е невиждано и към момента не е допустимо да се оцени времето за възобновяване.

Ден преди този момент Nord Stream AG заяви за спад на налягането на двете влакна на газопровода " Северен поток 1 ", аргументите за случая се проверяват. По-рано сходен проблем с внезапен спад на налягането породи на различен експортен газопровод - " Северен поток 2 ".

Вестник Der Tagesspiegel, базирайки се на свои източници, сподели, че целеустремен бойкот може да е повода за спада на налягането в газопроводите. На собствен ред Министерството на стопанската система и опазването на климата на Германия съобщи, че към момента не е открило повода, провокирала спада на налягането в газопровода " Северен поток 2 ", и не знае къде тъкмо може да е зародил течът. Федералната мрежова организация (германският регулатор), съгласно нейния представител, не вижда никакви последици от рухването на налягането в тръбопроводите за сигурността на доставките.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР