Кредитираните лица по над 25 хил. заема са се възползвали

...
Кредитираните лица по над 25 хил. заема са се възползвали
Коментари Харесай

Петър Андронов: 25 000 кредита са под мораториум само в рамките на 10 дни

Кредитираните лица по над 25 хиляди заема са се възползвали от опцията за мораториум и са разсрочили изплащането им единствено в границите на 10 дни, сподели ръководителят на Асоциацията на банките Петър Андронов пред Българската национална телевизия тази заран. По думите му това е " значителен " брой от банковите клиенти.

Според разпоредбите, постоянните платци могат да отсрочат изплащането на потребителските или ипотечните си заеми в границите на до три месеца. Финансовите институции няма да начисляват неустойки, само че и отговорностите няма да се опрощават.

Вчера стана ясно, че ситуацията на платците в България предстоящо се утежнява освен заради увеличението на броя на безработните, само че и поради покачването на лихвата по ипотеките с сред 0,25 и 0,5 процентни пункта над нивото от март, съответно в тази ситуация на Алианц Банк.
 Ипотечните лихви в България започнаха покачването си
Ипотечните лихви в България започнаха покачването си

От началото на месеца пораства и изискваният размер на самофинансирането

Конкретно за безработните, самоосигуряващите се и лицата в неплатен отпуск, Андоронов напомни, че към този момент е стартирала програмата за разпределяне на безлихвени заеми с гратисен интервал. Както посочихме през вчерашния ден, досега четири банки са се договорили с Българската банка за развиване (ББР) за кредитирането по тази стратегия, само че единствено Общинска банка кредитира с такива заеми. Според Андронов още осем банки са в развой на договаряния с ББР по мярката.

Той разяснява също, че и бизнесът може да се възползва от кредитиране при преференциални условия по стратегиите на ББР за гарантиране на заемите. Той посочи още, че се чака и започване на стратегии от Европейската капиталова банка и Европейския капиталов фонд за кредитиране на бизнеса.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР