Кредитен милионер, взел над 5 милиона лева от банки, фирми

...
Кредитен милионер, взел над 5 милиона лева от банки, фирми
Коментари Харесай

Длъжник-милионер се опитва да завлече кредиторите си като се жалва пред европейски институции


Кредитен милионер, взел над 5 милиона лв. от банки, компании и физически лица, се пробва да завлече кредиторите си като се жалва пред европейски институции. Ивайло Илиев, който до неотдавна притежаваше и персонален хеликоптер, сега се показва за дрипльо и жертва на правосъдната система в България. Той е създател на десетки петиции и тъжби, в които твърди, че в България по отношение на него е реализиран произвол от страна на съдебно-изпълнителните органи. След като заля европейските институции с недоволства в този момент в страната идва група от евродепутати, които ще ревизират дали правосъдната власт не отхвърля да ползва европейското право, както твърди Илиев, при реализирането на заповедното произвеждане и използването на Гражданско-процесуалния кодекс.

Преди време Илиев, прочут като най-богатия дебитор в страната, ползваше "политическата " поддръжка на Мая Манолова, която го разхождаше из малките екрани като дрипльо, лишен от жилище, в поддръжка на популистката й война против правосъдното осъществяване. След залеза на Манолова, Илиев явно се е еманципирал и се пробва да пробие самичък в европейските институции. В момента двамата даже са нещо като съперници за "европейското " внимание, тъй като някогашният Омбудсман и неуспешен кандидат-кмет на София също е сезирал Европа по обичаната си и извънредно популистка тематика за съдебно-изпълнителната система в България, която била несправедлива по отношение на длъжниците, отказващи да връщат заеми си. За "юриста " Манолова очевидно правният интерес на кредитора да си върне парите не заслужава отбрана, значими са единствено жалбите на кредитните милионери да се развяват по телевизионните студия.

Илиев от дълго време е прочут като "длъжникът с хеликоптер ", завлякъл милиони от банки и жители, притежаващ дълъг лист от скъпи парцели. Днешният първообраз на познатия от прехода "кредитен милионер " призна преди време, че дори му се наложило да продаде персоналния си хеликоптер, поради необслужвани заеми. Колко тъпо.

На този декор е извънредно необичайно за какво Илиев получава дружелюбен банкет от някои български евродепутати, които услужливо предизвикаха визитата в България на сътрудниците си от Комисията по тъжби и петиции. Иска ни се да имаме вяра, че това се дължи на непроучване на лицата, с които контактуват, а не на някакви други нездравословни за България и обществото ползи.

За да си придаде тежест пред Европа "беднякът " Илиев основава и устоя своя неправителствена организация, която точно залива с писма Европейския парламент и се оплаква от правосъдната система, от правораздаващите органи, от кредиторите и от правосъдните реализатори. Сдружението му, наречено "Солидарност ", има бляскав и всекидневно обновяван уебсайт, с какъвто не могат да се похвалят даже водещи медии в страната. Снимките на Илиев в уеб страницата явно са от специфични фотосесии. Показателно е, че вместо да работи, с цел да върне, това което е взел, Илиев избира да харчи непознатите пари за митинги, петиции, медии и визити в Брюксел. Докато хиляди българи и дребни компании мъчно заплащат заемите си, Илиев, посредством непрекъснати акции и митинги, се надява да не върне нито лев.

Именно с тази цел Илиев стартира преди време да провежда митинги против правосъдните реализатори, като този път замисълът му става още по-широк. Атаката е ориентирана и против банките, и против цялата правосъдна система в България – сензитивна тематика за страната ни в Евросъюза. Именно това е предиздвикало и депутати от Комисията по петициите да изпратят група, която "да откри обстоятелствата " – или по-точно да откри лъжливите и популистки изказвания на длъжника с хеликоптера. С това точно Илиев се хвали в последно време в медиите, само че очевидно не осъзнава, че може и да "преиграе ". Евродепутатите реагират на всевъзможни тъжби, само че съблюдават прецизни процедури и са си уредили срещи с министерства и институции, където операциите на Илиев очевидно ще лъснат.

*В-к "Труд ". Заглавията са на "Правен свят ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР