Крайнодясната германска партия Алтернатива за Германия провежда конгрес от днес,

...
Крайнодясната германска партия Алтернатива за Германия провежда конгрес от днес,
Коментари Харесай

Крайната десница в Германия заговори за Dexit

Крайнодясната немска партия " Алтернатива за Германия " организира конгрес от през днешния ден, с цел да реши дали да поддържа излизане на Германия от Европейския съюз в тяхната предизборна акция за идните избори за Европейски парламент, в миг, когато Брекзит към този момент раздрусва Общността, оповестява " Франс прес ".

Членовете на антиимиграционната партия организират 4-дневен конгрес, с цел да утвърдят манифест за изборите на 23 май, когато се чака популистки и националистически партии и придвижвания да се показват мощно в цяла Европа.

Ако партийният актив реши да одобри проекта за " Dexit ", " Алтернатива за Германия " ще отвори още един фронт в борбата си против главните политически партии в Германия, защото разрушава още едно табу, откакто към този момент намерено сложи под въпрос културата на страната за възмездие и страдание от стореното през Втората международна война.

Стъпка към превръщането в партия, подкрепяща Dexit, също по този начин ще я върне към корените ѝ - " Алтернатива за Германия " беше учредена през 2013 година върху антиевропейска платформа, макар че по-късно тя промени фокуса, като отстоява антиимиграционна идеология.

Но сходен ход въпреки всичко може да се окаже опасен в страна, която към момента е значително проевропейска, а и самата " Алтернатива за Германия " също е разграничена от радикалното предложение да сложи 2024 година като дата за излизането на Германия от Европейския съюз.

Според тактиката от 58 страници за предизборната акция на партията, която ще бъде разисквана на конгреса, " Алтернатива за Германия " ще упорства, че Европейски Съюз " се развива в недемократична конструкция ".

Ако не се извършат промени, с цел да се решат проблемите през идващите пет години, " тогава ще бъде належащо излизане на Германия или проведено раздробяване на Европейския съюз и основаването на нова европейска икономическа общественост ".

Сред промените, които " Алтернатива за Германия " желае да види, е Европейски парламент, който има най-много от 100 представители спрямо повече от 700 евродепутати в този момент.

Ала предложенията срещат съпротива даже от водещи членове на " Алтернатива за Германия ", в това число нейният водещ претендент за евроизборите - Йорг Мьойтен. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР