Крайнодясната германска Национал-демократична партия на Германия, която сега се нарича

...
Крайнодясната германска Национал-демократична партия на Германия, която сега се нарича
Коментари Харесай

Германия спря финансирането на националистическата партия НДП

Крайнодясната немска Национал-демократична партия на Германия, която в този момент се назовава „ Die Heimat “ („ Родина “), ще бъде изключена от държавното партийно финансиране. Това беше решено от Федералния парламентарен съд в Карлсруе. Партията няма да получава повече държавно финансиране в продължение на най-малко шест години, което значи, че партията и даренията за нея към този момент няма да бъдат облагодетелствани данъчно.

Решението на съда беше взето единомислещо. Съдът установи, че " Die Heimat " не зачита свободния либерален главен ред и съгласно задачите си и държанието на членовете и поддръжниците си е ориентирана към неговото унищожаване. Партията е целяла да размени съществуващия парламентарен ред с властническа страна, чийто център е етническата " национална общественост ". Нейната политическа идея подценява човешкото достолепие на всички, които не принадлежат към тази " етническа общественост ", и е несъвместима с правилото на демокрацията.

Възможността за това решение беше въведена през 2017 година, откакто възбраната на NPD се провали за повторно в Карлсруе. Оттогава партията значително е станала политически незначителна и съгласно Службата за отбрана на конституцията има единствено към 3000 членове.

Поради изборните провали партията понастоящем не получава никакво обществено финансиране. Партиите имат право на директни дотации единствено в случай че получат най-малко 0,5% от гласовете на европейски или федерални избори или най-малко 1% от гласовете на държавни избори - " Die Heimat " неотдавна не съумя да реализира това. За финален път партията е получила към 370 600 евро от страната през 2020 година
Тежък удар за десните екстремисти
Въпреки това тя към момента имаше право на данъчни облекчения за дарения, дарове и наследства. В резултат на решението на Федералния парламентарен съд крайнодясната партия към този момент не може да приспада даренията за тях от налозите. Тежък удар: партията така и така не разполага със наличие за огромни предизборни акции заради неналичието на държавно финансиране, съобщи политологът Щефен Кайлиц от Дрезден по време на чуването през юли.

Нейната маловажност беше и повода, заради която NPD не беше неразрешена през 2017 година Тогава Федералният парламентарен съд призна, че партията има антиконституционни цели и " афинитет към националсоциализма ". Тя обаче беше прекомерно незначителна, с цел да наложи тези цели и да заплаши демокрацията.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР