Крайнодесният политик Расмус Палудан изгори Корана в Дания, след като

...
Крайнодесният политик Расмус Палудан изгори Корана в Дания, след като
Коментари Харесай

Крайнодесният политик Расмус Палудан изгори Корана пред джамия в Копенхаген

Крайнодесният политик Расмус Палудан изгори Корана в Дания, откакто преди този момент разгневи Турция с сходен акт и в Стокхолм, оповестиха турската частна телевизия НТВ и Българска телеграфна агенция.

Палудан възпламени образец на Корана пред джамия в Копенхаген, където събралите се мюсюлмани резервираха хладнокръвие, до момента в който той размахваше пред тях материали, обиждащи пророка Мохамед, отбелязва малкия екран.

Проявата бе осъществена в края на петъчната молитва на място покрай бензиностанция, което полицията бе отделила. Религиозните водачи са посъветвали вярващите да не се поддават на провокацията и бързо да се отдалечат от региона.

Датската полиция предприе строги ограничения за сигурност към джамията.

????????????✝️☪️ Danish politician and activist Rasmus Paludan says he is burning one Quran every Friday in front of Turkish embassy in Copenhagen, until Turkey lets Sweden join NATO.
— Terror Alarm (@Terror_Alarm)

По-рано през днешния ден турското външно министерство повика посланика на Дания, като настоя за анулация на разрешението за демонстрацията.

Расмус Палудан, крайнодесен деятел, който има датско и шведско поданство, разгневи Турция, като провежда сходен митинг с изгаряне на Корана и в Швеция на 21 януари. Той се закани пред шведския вестник " Афтонбладет ", че ще повтаря митинга пред турското посолство в Копенхаген всеки петък до приемането на Швеция в НАТО.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР