Крайно време е да спрем да делим загиналите за България

...
Крайно време е да спрем да делим загиналите за България
Коментари Харесай

Президентът и граждани почетоха жертвите на комунизма

Крайно време е да спрем да разделяме починалите за България на „ свои “ и „ непознати “ и наш безвъзвратен дълг е да почитаме паметта на всяка почтена жертва на всеки режим. От дейностите ни зависи да изцерим раните на разделянето, тъй че нещастията, белязали нашата история, в никакъв случай повече да не се повтарят. Само единни можем да градим общество и страна, в която достолепието и свободата са обезпечени за всеки.

Това сподели президентът Румен Радев пред паметника на жертвите на комунизма в София, чиято памет той уважи. Глава пред жертвите склониха ръководителят на Народното събрание Никола Минчев, президентът на България от 2012 до 2017 година Росен Плевнелиев, депутати от разнообразни парламентарни групи.

Десетки жители се събраха пред Мемориала на жертвите на комунизма, с цел да почетат паметта им. Церемонията се провежда за 11-та поредна година. Присъстваха и представители на разнообразни политически сили които сервираха цветя и венци. Граждани приканиха да не се не помни трагичната орис на жертвите:

„ Този строй, който е докаран на мощ на щиковете на руската войска, води до ужасно доста вреди за България, като се стартира с избиването на елита на България – регент и министър-председател, министри, висши военни, налагайки един строй, който 45 година води България обратно и ние към момента се мъчим след 89-а година да възстановим тези позиции, които са били преди 1944 “, споделиха някои от присъстващите. 

„ Не би трябвало да забравяме, тъй като това, което е направено, е най-голямото закононарушение към България – да се избие интелигенцията. И това не би трябвало да се не помни, с цел да не се повтаря “, допълниха други.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР