Крайно време е да се зададат няколко въпроса: защо министър

...
Крайно време е да се зададат няколко въпроса: защо министър
Коментари Харесай

Дали `любовта` на Кацаров към болница `Лозенец` не се корени в миналото, когато е водил дела срещу нея и ги е загубил? |

" Крайно време е да се зададат няколко въпроса: за какво министър Кацаров толкоз доста " обича " нашата болница; от кой момент датира неговата " обич " ; дали не е някъде надалеч в предишното, когато е водил каузи против болничното заведение и не ги е спечелил; дали апетитите към терените на болничното заведение не са доста огромни?

Защото ние работим добре. Ние работим освен с властимащите. Това е една клиника, която работи с тях. Ние работим с всички български жители. Гледаме си добре пациентите. Това, което става сега, е цялостно безсрамие. "

Това съобщи пред Нова тв доцент доктор Дорина Асенова, началник на АГ клиниката в Университетска болница " Лозенец " в навечерието на нов митинг на лечебното заведение поради обявеното от здравния министър Стойчо Кацаров желание то да бъде превърнато в педиатрия.

" Протестът е по отношение на информация за обединение на двете лечебни заведения - Педиатрия и болница " Лозенец ". Притеснява ни фактът, че това се случва в края на годината, първо. Второ, че сливането на двете сдружения действително образува ново юридическо сдружение, което ще би трябвало да подписа още веднъж контракт с Касата и то още веднъж ще би трябвало да се акредитира, тъй като болница " Лозенец " е база за образование и на МФ на СУ. Реално тези промени биха спрели работата на болничното заведение ", разяснява доктор Христо Стоянов, шеф на незабавния център в болничното заведение.

" Колегата е безусловно прав - включи се шефът доцент Радосвет Горнев. - В изискванията на тежка четвърта COVID вълна, в случай, че целият колектив на болничното заведение е зает напълно с интензивни грижи за 40 интензивни кревати, което изисква неимоверни старания и преструктуриране на цялата болница, с цел да може да покрие и ресурсово с фрагменти, да обезпечи тези грижи, ние би трябвало да навлизаме в нова стресова обстановка, в каквато беше болничното заведение преди няколко месеца. Това се повтаря, и то в миг, в който напрежението е голямо - хората нямат сигурност и нямат успокоение. А тъкмо от това се нуждаят в този миг, когато са на ръба на своите благоприятни условия във връзка с изключителната грижа за Коронавирус интензивно болните. "

Той предизвести, че обстановката може да се отрази отрицателно на трансплантациите: " Не желаеме да стигаме още един път до обстановка, при която ще се трансплантират органи в прилежащи нам страни заради това, че целият наш личен състав е зает с интензивния COVID бранш ".

От болничното заведение са възмутени и заради обстоятелството, че са изпратили декларация до министър Кацаров и премиера Стефан Янев преди два месеца, само че отрасловият им министър не е дал отговор и една дума. От Министерски съвет ги уведомили, че министър председателят е препратил декларацията им до Кацаров.

Детска болница би трябвало да има. Проектът би трябвало да се осъществя от проектирането му до последния подробност и това би трябвало да бъде национална идея, приоритет на бъдещото държавно управление - твърдят от " Лозенец ", само че не по този метод.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР