Крайно време е да напишем в закон какво е неприкосновеност

...
Крайно време е да напишем в закон какво е неприкосновеност
Коментари Харесай

Каракачанов: Трябва да е ясно, че нямаш право да пипаш полицая с пръст

Крайно време е да напишем в закон какво е цялост на служителя на реда. Това сподели в предаването "Лице в лице " по БТВ вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместител министър-председател по публичния... към профила.

За следващ път служители на реда са обект на посягане. В Ихтиман чиновници на реда бяха нападнати от една група роми. Днес е имало акция на полицията за търсене на четири лица. Твърди се, че едно лице е умряло, единствено че аз знам, че на този адрес, на който е умряло лицето, не е имало полицейско наличие. Говори се за полицейско принуждение, само че аз запитвам докога българският служител на реда ще бъде нападан от хора, които мислят, че могат да вършат всичко. В съответния случай това са роми. В коя естествена страна жители си разрешават да бият служители на реда. Не може да се разрешава повече една част от популацията да счита, че може да си разрешава да атакува чиновниците на реда, тъй като принадлежи към избрана етническа група и че това ще им се размине. Трябва да е ясно, че нямаш право да пипаш служителя на реда с пръст и глобата за това е строга. Трябва да дадем на служителя на реда глобата и самочувствието да се пази при сходни обстановки, акцентира Каракачанов.

Много бързо сме склонни да приказваме за полицейско принуждение, а сме склонни да си затворим очите, когато някой протяга ръка на неговата персона. Няма по какъв начин да желаеме от него да има самочувствие, в случай че обществото продължава да търпи сходни прояви, безапелационен е вицепремиерът.

Той разяснява и разногласията по тематиката би трябвало ли да се възвърне българското поданство на хора, които един път са се отказали от него. Няма потребност някой отвън България да взема решение ориста й. Политическата цел на импортирания от Движение за права и свободи законопроект е тази. Става дума за непринудено изселване на хора през 50-те години на ХХ век, които сами са решили, че не желаят да са български жители. Според спогодбите тези хора не могат наново да претендират за българско поданство. Няма потребност положителните връзки сред България и Турция да бъдат помрачени от дребни политически разногласия. Ако желаеме да имаме положителни връзки с Турция, това би трябвало да става въз основата на взаимно почитание сред две суверенни страни, уточни Красимир Каракачанов.

Той разяснява и думите на сътрудника си Валери Симеонов Валери Симеонов е заместител министър-председател по икономическата и... към профила, който назова глупотевини концепцията на Каракачанов за референдум за гей браковете. Българска социалистическа партия изиска референдума за Истанбулската спогодба. Тъй като става въпрос за спогодба, която приказва за нови модели в обществото, за трети пол, аз желаех българинът да се произнесе по тематиката поддържа ли въвеждането на джендър обучение и трети пол. Валери Симеонов евентуално не е схванал какво желая да кажа и може би трябваше да ме попита. А когато правиш референдум, няма по какъв начин да не похарчиш пари. Не можем да заменяме биологичния пол с някакви обществени функции на пола, не можем да си измисляме трети, четвърти, 32-ри пол. Утре някой може да изиска да сменим химна "Велик е нашият боец ", тъй като "войник " е в мъжки жанр. Не можем да продължим да разграждаме обществото - името на какво го вършим? Това беше моята концепция за референдум. Смисълът на двата пола е да основават поколение, а не да изчезваме като европейска цивилизация и ние като българи, съобщи Красимир Каракачанов.

Той посочи, че с вицепремиера Валери Симеонов не са си говорили в последната една седмица. Смятам, че нещата се вземат решение с разговор, а не посредством медиите, сподели Каракачанов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР