Крайно време беше напрежението в политиката да се катализира по

...
Крайно време беше напрежението в политиката да се катализира по
Коментари Харесай

Стефан Софиянски: ПП - ГЕРБ е съюз "против", не "за". Това не е добър знак

" Крайно време беше напрежението в политиката да се катализира по някакъв метод, нека този е добър. Дано се даде опция на хората в проектокабинета да бъдат екип... Този съюз обаче е " срещу ", а не " за ". Двама души изиграха роля за него - президентът и основният прокурор. Това обединяване е въз основата на тези две институции. Но това не е добър знак ".

Това разяснява пред БНР Стефан Софиянски, някогашен министър председател и кмет.

И допусна, че ГЕРБ са били притиснати да поддържат кабинета на ПП-ДБ.

" От Политическа партия би трябвало да внимават. Всеки, който е работил до момента с ГЕРБ, се е заличил от политическата сцена ".

В предаването " Хоризонт за вас " Софиянски уточни, че това, което е липсвало на българските държавни управления, откогато страната ни е член на Европейския съюз, е увличането на хората.

" Това държавно управление би трябвало да проработи по този начин, че да увлече хората, да се получи повече самочувствие. Големият проблем на България е неефективността ".

Според него за сериозна правосъдна промяна е належащо да се обезпечи цялостна самостоятелност на правосъдната власт - да се махне квотния принцип за избор на Висш съдебен съвет и самата система да си избере подобаващите хора.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР