Крайно невъздържани са реакциите на някои от политиците и партиите

...
Крайно невъздържани са реакциите на някои от политиците и партиите
Коментари Харесай

ГЕРБ учудени от невъздържани реакции за арестите

Крайно невъздържани са реакциите на някои от политиците и партиите за задържаните русофили, даже на някои от институциите. Това сподели националният представител от ПГ на ГЕРБ Тома Биков на конференция в централата на партията по отношение на арестите и разпитите на Николай Малинов, Юрий Борисов и други русофили поради шпионаж. В брифинга взе участие и депутатът Спас Гърневски.

" Моето персонално усещане в такива обстановки е, че нормално в нашите служби, в подобен вид обстановки работят взаимно или по сигнал на партньорски служби. Без да сме осведомени в подробност с това следствие от изказванията на прокуратурата и на службите ние разбираме, че става въпрос за следствие против съответни лица. Не против неправителствени организации, не против общности, споделящи една или друга идеология или концепция. В сходни обстановки би трябвало да бъдем доста деликатни, обвиняванията са извънредно съществени и няма по какъв начин да бъдат направени, без зад тях да стоят съществени доказателства. Затова считам и реакциите на някои от политиците и на партиите и, в случай че щете даже на някои от институциите, за извънредно невъздържани, в случай, че самите те не знаят защо става въпрос ", уточни Биков.

" Искам да прикани партиите и институциите да проявят въздържаност във връзка с следствието на българските служби във връзка с лица, които са работили в ущърб на българския народен интерес ", сподели още Тома Биков.

„ По един или различен метод са заплашили националната сигурност. Моето персонално усещане в такива обстановки, е че нормално в нашите служби в подобен вид обстановки работят взаимно или по сигнал на партньорски служби ", изясни Биков. „ Без да сме осведомени в елементи с това следствие от изказванията на прокуратурата и на службите ние разбираме, че става въпрос за следствие на съответни лица, не против неправителствени организации, не против общности, споделящи една или друга идеология или концепция ", добави още Биков.

Според него в сходни обстановки би трябвало да бъдем доста деликатни, обвиняванията са извънредно съществени и няма по какъв начин да бъдат направени без зад тях да стоят съществени доказателства.

„ За това считам, че реакциите на някои от политиците, от партиите, даже и на някои от институциите са невъздържани, в случай, че те самите не знаят защо става въпрос. Работата на службите е да пазят националния интерес и сигурност и ние би трябвало да им се доверим в такива обстановки, които не се случват всеки ден ", уточни още той.

„ Абсолютно сигурни сме, че няма нищо общо със сегашните избори, с предходните или с по-предишните. Работа на службите е да създадат това, което са създали, и ние като общество и най-много като политици би трябвало най-малко по тази тематика да имаме единодушие ", разяснява още Биков.

" Отношенията на България със Съединените щати и Русия са положителни ", акцентира националният представител.

„ Това, че неправителствени организации имат своя активност, дали са американски, проамерикански или финансирани от американски фондове. Дали са проруски не значи, че връзките на България с тези страни са неприятни “, изясни Биков.

„ Това, че американски неправителствени организации всеки ден нападат държавното управление не значи, че връзките сред България и Америка са в неприятно положение “, сподели още Биков. Според него същото важи и за представителите на една неправителствена организация, за която е уверен, че една огромна част от хората, нямат въобще визия задържаните какво са правили.

" Това, че тя е водила своята културна политика или от време на време нейни представители са изразявали противоречие с държавното управление, не значи, че българо-руските връзки са сложени под въпрос ", уточни още той.

„ Напротив, през последните месеци и години считаме, че българо-руските връзки се развиват в позитивна посока. Работи се по общи планове и работата продължава. Става въпрос за съответни персони, които са влезнали в нерегламентирани контакти и са нарушили една граница, която е много сериозна и е обвързвана с националната сигурност ", разяснява Тома Биков.

" Бих призовал госпожа Нинова да резервира хладнокръвие, никой не приказва за нея или за каузи в предишното. Всички имаме интерес България да отблъсне тази поредна хакерска атака против себе си, да се доверим на тези хора, които са призвани да пазят националната сигурност и да изчакаме всичко умерено да завърши ", съобщи Спас Гърневски.

Той насочи зов към политическата система и партиите.

" В този миг, когато става въпрос за националната сигурност, да не си разрешават тълкования, да не влизат в ролята на виновен негонен бяга. Да не разясняват. Ние може да кажем, че повече от две години виси един въпрос имало ли е среща на госпожа Нинова с господин Решетников. Това са въпроси, които занапред ще получават отговор ", уточни още Гърневски.

По думите му в съответния случай всеки би трябвало да резервира възприятието за национална отговорност, за националната отговорност на България и да не влиза с мнения, които биха заплашили тази сигурност. " Тук става въпрос за съответни имена, за съответни случаи, и всеки от нас има интерес всяка политическа мощ има интерес този случай да бъде развързан, разнищен ", добави още депутатът от ГЕРБ.

Искам да поздравя Мария Габриел с новия сектор, който е важен и логически, сподели още Тома Биков.

„ Ресор, който включва в себе си образованието, науката, нововъведенията, младежта, неща, които бяха предпочитани за българското европредседателството. Тези предпочитани области, които са предпочитани и за Европа, бяха оценени по отговарящ метод и България получава опцията български еврокомисар да работи в идващите пет години върху тях. Образованието и науката са главен приоритет на управническата стратегия на българското държавно управление. Няма по какъв начин да не изразим задоволството си от този сектор ", акцентира депутатът от ГЕРБ.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР