Крайният защитник на Черно море Цветомир Панов коментира каква е

...
Крайният защитник на Черно море Цветомир Панов коментира каква е
Коментари Харесай

Цветомир Панов: Футболът ще се пречисти

Крайният бранител на Черно море Цветомир Панов разяснява каква е обстановката в клуба по време на изключителното състояние в България. Бранителят показа по какъв начин бори скуката, какви са упоритостите му след подновяването на шампионата, както и какво мисли за бъдещето на футбола у нас след пандемията.

Цветомире, по какъв начин бориш скуката?

- Останах във Варна. Тренирам у дома, чета книги. През по-голяма част от времето се занимавам със сина ми. Сега човек има задоволително време да отдели на фамилията си. Нещо, което преди не е успявал.

Какво четеш?

- В момента " Шантарам ". Страхотна книга. Препоръчвам я.

На какво наблягаш в домашните тренировки?

- Имаме стратегия от клуба. Иначе разполагам с велоергометър вкъщи. Правя по 30-40 минути на него. Отделно акцентирам и на изометрични извършения. Целият тим имаме група във вайбър, където се пуска програмата, по която да упражняваме. Футболът ни липсва доста. Това е всекидневен метод на живот и когато го нарушиш, е обикновено да ти липсва. Но човек е извънредно адаптивен, тъй че привиква с всичко.

Как смяташ, че ще се развият нещата с футбола у нас?

- Като виждам ограниченията от страна на страната и здравните управляващи, мисля, че ще се доиграят единствено двата кръга от постоянния сезон и вероятно купата.

Черно море се бореше за място в първата шестица, каква е оценката ти за представянето на отбора?

- Борехме се, само че в този момент тази битка може да се обезсмисли. Според мен се представихме добре на фона на това, че изградихме съвсем напълно нов тим. Знаете какво се случи в края на предишния сезон и какъв брой играчи ни напуснаха. Мисля, че на фона на това успяхме да създадем огромен колектив и почти представянето ни дава отговор на класирането.

Премина през много тимове в България, по какъв начин се чувстваш в Черно море, откри ли точния кей за себе си?

- Супер се усещам. И градът, и тимът ми харесват доста. Обстановката е отлична, умерено е. Работим добре. Имаме и резултати. Така че няма какво повече да желая. Доволен съм. Черно море е едно от положителните места за всеки футболист. Спокойно ти е и е прелестно да се играе.

Финансово по какъв начин са нещата?

- Нормално е и при нас да има редукция. Така е на всички места по света. Все отново нито упражняваме, нито играем мачове. Няма ги отговорностите. Така че ще има някакви понижения, които ще бъдат разисквани с футболистите. Неизбежно е. Мисля, че всички ще се съгласят. Говорихме по тематиката, само че още не сме подписвали документи.

Още какъв брой време ти остава от контракта с Черно море?

- Моят договор е до 31 декември. Има време при мен. Ситуацията в този момент е неприятна за тези, на които договорите тичат през юни. Но да се надяваме, че ще се вземат точните решения и че всичко ще отшуми допустимо най-бързо. Защото в този момент обстановката не е доста удобна за диалози в тази тенденция. Ние имаме разбрани и точни шефове.

Ще се пречисти ли футболът ни след тази пандемия?

- Несъмнено. Промени ще има освен у нас, само че и по света. Клубовете ще гледат да свиват бюджетите си и от ден на ден ще залагат на млади локални футболисти, което е хубаво. Като се даде късмет на младите, те ще играят повече, ще натрупат опит и ще има пo-голяма реализация за тях и опция националният тим да се развие. Тъй като това е слабата тематика на всички - не се представяме добре. Но, както се споделя - всяко зло за положително. Може коронавирусът да помогне за развиването на футбола ни.

Баражите за Евро 2020 бяха отсрочени за септември. Таиш ли вяра, че може да получиш повиквателна от Георги Дерменджиев?

- Виждате, че нещата се трансформират непрекъснато, само че да се надяваме, че баражите ще се изиграят. Ако се представям на равнище и играя мощно, се надявам да бъда извикан. От мен си зависи. Ще се веселя, в случай че се случи.

" Тема спорт "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР