Крайният собственик на дружеството-купувач е Гинка Върбакова. Това заяви по

...
Крайният собственик на дружеството-купувач е Гинка Върбакова. Това заяви по
Коментари Харесай

”Ивеком” отрича връзка с офшорни фирми при сделката за ЧЕЗ

Крайният притежател на дружеството-купувач е Гинка Върбакова.

Това съобщи по БНР Милена Стоева - ръководител на Съвета на шефовете на “Инерком-България “ - дружеството-купувач на ЧЕЗ. Тя още веднъж акцентира, че сдружението ще получи финансиране от интернационална банка.

По-рано Веселин Вачков, шеф на чешкото издание “Лидове вести “, съобщи по националното радио, че съвсем половината от средствата за закупуването на активите на ЧЕЗ в България са обезпечени с заеми, свързани с офшорни компании . Той дори назова една от офшорните компании - “Ескорт Трейд “, като неин съсобственик е руско-грузински предприемач, чието име попада да вземем за пример в “Парадайз пейпърс “.

Милена Стоева сподели още, че досега сдружението не е проверявано.

„ Инерком-България “ ЕАД, което е основано през септември предходната година особено за присъединяване в процедурата по придобиване на акциите на сдружението от групата на „ ЧЕЗ-България “, не е проверявано във връзка на подписване на контракта от български институции, проверяващи или контролни органи. Към сегашния миг не са ни уведомили кой стартира инспекция и какво желае да ревизира, означи тя.

Милена Стоева уточни, че не може да конкретизира клаузите на контракта, тъй като той е строго поверителен.

Процедурата на самия преговорен развой преди сключването на контракта за покупко-продажба на акции е водена по чешкото законодателство, по правото на чешката страна. Процедурата понастоящем след подписване на контракта, приемане на разрешението от Комисия за защита на конкуренцията и завършването на договорката е по българското право, изясни Стоева.

Самият контракт е подписан и ще се извършва по британското право, т.е. в случай че някоя от двете страни наруши контракта, тогава отговорността е по британското право, заключи тя.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР