Крайната цел на над 50% от DDoS атаките е да

...
Крайната цел на над 50% от DDoS атаките е да
Коментари Харесай

5.5 пъти повече DDoS атаки е спряла Нетера през 2021 г.

Крайната цел на над 50% от DDoS офанзивите е да се откраднат данни, парични средства и интелектуална благосъстоятелност.

Нетера е предотвратила с 5.5 пъти повече DDoS офанзиви към своите клиенти през деветмесечието на 2021 година в съпоставяне със същия интервал на 2020 година Това е нарастване с 454%, демонстрират данните от системата за наблюдаване на DDoS услугите на компанията. От началото на януари до края на септември 2021 година Нетера е спряла общо 873 407 офанзиви към свои клиенти, а през същия интервал на 2020 година - 157 474 броя.

Ръстът на DDoS офанзивите през 2021 година спрямо 2020, проведени против финансови институции и организации, е още по-голям - 6,5 пъти или 551%.



Чрез DDoS офанзивите причинителите се пробват да нарушат (частично или напълно) достъпа на целеви консуматори до услугите или оборудването на съответна компания, набелязана за жертва.

Докато компанията е под офанзива и се бори да възвърне естествената си работа, причинителите се възползват от пробива, с цел да получат достъп до нейните запаси. Крайната цел на над 50% от DDoS офанзивите е да се откраднат данни, парични средства и интелектуална благосъстоятелност.

Всяка DDoS офанзива може да докара до директни финансови загуби, кражба да данни, накърняване на репутацията и спад в доверието на клиентите.

Нетера има няколко решения за попречване на DDoS офанзиви, както и система, с която самодейно следи положението на мрежата. Още статистика за DDoS офанзивите и методите, по които Нетера се оправя с тях, ще показа Мария Рочкова, продуктов управител на Нетера, по време на конференцията за цифрови финанси, финтех и банкови нововъведения #NEXT DIFI 2021.

Събитието ще се излъчи онлайн в петък, 8 октомври, а Мария ще презентира сред 13:30 и 14:30 часа. Желаещите да гледат форума би трябвало да се записват на https://difi.b2bmedia.bg/

Всеки клиент на Нетера, който употребява DDoS отбрана от компанията, получава достъп до единната система за наблюдаване на DDoS услугите. Чрез нея може да се види статистика за офанзивите в действително време, да се вършат периодически информации, да вземем за пример - брой офанзиви на ден, месечно и други Клиентите могат да трансформират режима на отбрана и да видят какъв е бил типът на всяка от офанзивите.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР