Интензивен дъжд в Ню Йорк и части от североизточния петък може да наводни метрото и пътищата

...
Крайбрежна буря се очаква да вали обилно количество дъжд над
Коментари Харесай

Крайбрежна буря се очаква да вали обилно количество дъжд над милиони в Ню Йорк и североизточния петък, като валежите са достатъчно интензивни, за да наводнят метрото и пътищата.

Много места в региона започнаха да валят в четвъртък вечерта, но най-тежките валежи се очаква да започнат в петък.

Заплахата от наводнения засяга около 25 милиона души в североизточната част, а районът на трите щата Ню Йорк е изправен пред „умерен“ риск от ниво 3 от 4 за внезапни наводнения, предупреди Националната метеорологична служба.

През целия ден са възможни интензивни валежи, надхвърлящи 1 инч на час, което създава заплаха от опасно сутрешно пътуване за много хора, тъй като дъждът може да причини сериозни внезапни наводнения по пътищата и дори в станциите на метрото.

Градската заплаха от наводнения накара властите в Ню Йорк да издадат предупреждение за пътуване от 4 сутринта в петък до 6 сутринта ET в събота, предупреждавайки за потенциално „широко разпространени въздействия от пътуването“ по време на сутрешното пътуване.

„Призоваваме жителите на Ню Йорк да се подготвят за проливен дъжд и потенциални наводнения през петък и събота сутрин“, каза Зак Искол, комисар за управление на извънредните ситуации на Ню Йорк. „Всички нюйоркчани трябва да бъдат внимателни. Ако трябва да пътувате, обмислете използването на обществен транспорт и предвидете допълнително време за пътуване, а ако трябва да шофирате, не влизайте в наводнени пътища.

Столичният транспортен орган на града призова пътниците да бъдат внимателни, докато пътуват.

„Очакваме силен дъжд и възможни наводнения тази вечер и утре, с особено силни валежи по време на пиковите часове сутринта“, каза MTA в публикация на X. „Оставете си допълнително време за пътуване и проверете статусите на услугите в нашите приложения или на http://new.mta.info, преди да тръгнете.“

Дори един сантиметър дъжд може да причини наводнения в някои части на региона, които все още са наситени от бурята от миналия уикенд.

Централен Ню Джърси на север до Манхатън, Лонг Айлънд в Ню Йорк и в южната част на Кънектикът и долината на Хъдсън се очаква да има най-големи количества дъжд.

Междувременно съседните градове Филаделфия и Бостън също биха могли да паднат до 2 инча дъжд, докато Хартфорд може да събере до 3 инча или повече. Като цяло се очакват общи количества валежи между 2 и 4 инча, но тези суми могат да се увеличат до между 5 и 8 инча в някои райони.

Потенциалната заплаха от наводнение може да бъде особено опасна за градове като Ню Йорк, където наводненията в сутерените, причинени от останките на урагана Айда през 2021 г., се оказаха смъртоносни.

Ерик Зеркел и Робърт Шакълфорд от CNN допринесоха за този доклад.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР