Краят на златните паспорти ще дойде в най-скоро време, обяви

...
Краят на златните паспорти ще дойде в най-скоро време, обяви
Коментари Харесай

Краят на златните паспорти ще дойде в най-скоро време, обяви Петков |

Краят на златните паспорти ще пристигна в най-скоро време, разгласи министър председателят Кирил Петков малко след края на по време на днешния парламентарен надзор в Народното сърбание.

Министър-председателят счита, че към издаването на златните паспорти има доста корупция, и се надява, че проверяващите органи ще влязат в елементи по този въпрос.

" България би трябвало да има известност на европейска страна, а не на някакъв вход на някакви незаконни хора, които си купуват по някакъв метод достъп до България и до Европейски Съюз ", безапелационен е Кирил Петков.

Всеки, заловен в нарушаване, обвързвано с издаването или потреблението на златни паспорти, ще бъде изправен пред цялата суровост на закона, сподели още министър председателят. 

Петков чака, че премахването на тази процедура ще помогне на България, в това число и за присъединението ѝ към Шенгенското пространство.

От Движение за права и свободи оповестиха по-рано през днешния ден, че ще сезират прокуратура по сигнал за нарушавания при приемане на българско поданство посредством вложения или така наречен " златни паспорти ".

Движение за права и свободи настояват, че съгласно сигнала от 2015 до 2021 година над 120 лица, главно китайци, работещи за китайските специфични служби, и руснаци, са получили поданство и право за престояване без инспекция, и  са превъртали едни и същи суми от една банка а друга , като са употребявали едни и същи пълномощници.

„ Посочват се тримата медиатори, двете компании, с които всички тези китайци и руснаци имат подписани контракти. Много е забавно, че всички вложения са на стойност 1 000 001 лв. и всички документи са издавани от лицето Стамен Янев. И тук изскачат въпросите дали това лице има тези близки връзки със служебния министър на стопанската система и през днешния ден министър-председател на България Кирил Петков “, заяви зам.-председателят на Движение за права и свободи Хамид Хамид.

Една от вероятните връзки е „ скоропостижното издаване на капиталов документ на Кирил Петков, с цел да купи Индустриална зона „ Божурище “ и да я продаде много бързо по-късно “, сподели още Хамид и даде обещание да направи още разкрития в околните дни.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР