Краят на септември е началото на същинската есен. И ако

...
Краят на септември е началото на същинската есен. И ако
Коментари Харесай

Есенна грижа за косата

Краят на септември е началото на същинската есен. И в случай че от едната страна на този факт стои романтиката, от другата е репликата: „ Трябва да посетя фризьора! “. Със сигурност това са думи, постоянно произнасяни в разгара на есента от нас, представителките на женския пол. Причината - косата наподобява изтощена, леко изсветляла от лятното слънце, структурата на косъма е повлияна от солената или хлорирана вода. И въпреки лятот да е надалеч зад тила ни - косата е безжизнена, чуплива и без искра. А най-големият риск за косата, произлизащ от настъпването на есента, несъмнено е сезонният косопад.

Маски, приготвени с домашни средства

Сещате се за тези дами от рекламите за шампоани и стилизиращи артикули, чиито коси са гъсти, мощни и блестящи единствено след 2-3 нанасяния на продукта, нали? Нека ги оставим настрани и да се погрижим за косата си без намесата на химия и съмнителни съставки.

Маска с прясно мляко, мед и

Всички сме чували за Клеопатра, която се е къпала в прясно мляко. Истината е, че даже дребното количество от него е способно да укрепи структурата на косъма. А изработката на маската с мляко, мед и е лесна и лишава едвам няколко минути. За да се реализира дълготраен резултат, целесъобразно е да се ползва един път седмично. Какво ви е належащо? Една кафена чаша прясно мляко, съгласно дължината и размера на косата, едно и две-три супени лъжици мед. В подобаващ съд медът се прибавя към затопленото мляко (но не горещо или кипяло), с цел да се разтвори хубаво медът. След това се прибавя и то. Сместа се разбърква и се нанася с масажиращи придвижвания върху корените, дължината и краищата на косата. Отмива се след двадесет минути до половин час.

Маска с и кисело мляко

Бананът връща блясъка и копринената й мекост. Освен това, резултатът е позитивно ефективен при косопад. Като количество един е задоволителен, само че в случай че косата ви е доста гъста, къдрава и дълга, си пригответе два броя. Намачкайте или пасирайте а с две лъжици кисело мляко и две лъжици сехтин и нанесете получилата се каша върху скалпа с интензивни придвижвания. Размажете и по дължината на косъма. Когато приключите си сложете шапка за баня или увийте главата си в забрадка. Оптималното време за деяние на маската е половин час.

Маска със зехтин или друго базово масло (бадемово, от, )

Влиянието на есенния сезон е изключително нападателно от позиция на косопада. На помощ идва зехтинът и маслата, които са подобаващи съдружници в борбата с неподходящото сезонно въздействие. Намажете косата си със зехтин или друго масло – количеството зависи от дължината и гъстотата й. Необходимо е да го втриете в корените си, а по-късно благодарение на гребен разрешете косата, с цел да спомогнете разнасянето му по цялата дължина на косъма. По предпочитание към затопленото масло може да се прибави, сокът на прясно изстискан лимон или кисело/прясно мляко. Когато маската се нанесе, косата се събира в найлонова шапка или хавлия. Добре е, в случай че имате опция да оставите маската да работи за час, само че в случай че времето и събитията ви притискат – петнадесет, двадесет, тридесет минути – кой колкото може да си разреши.

Маска с лук, жълтък ( и коняк)

Миризмата на лук не е желана, само че действието му компенсира отблъскващия аромат. Лукът заздравява косъма и редуцира косопада. За изработката на маската са нужни: една намачкана, настъргана или нарязана на ситно глава лук или изстисканият от нея сок, един жълтък, две супени лъжици мед. Ако имате коняк в наличност може да прибавите и една капачка/супена лъжица от него. Изброените се смесват и се нанасят върху корените и по дължината на косата. Маската се отмива след един час.

На излизане от банята да изплакнем косата с:



Да, ще се наложи да " пожертваме " част от пивото към вечерята си в името на красивата коса. Освен нужна и обичана напитка през лятото, бирата е потребна съставна част за здравето на косата през есента. Ако на излизане от банята облеете косата с бира, тя ще заблести и ще придобие здрав тип – най-много поради протеините, които се съдържат в напитката. По отношение на миризмата – не се тревожете, тя се изпарява след известно време (обикновено за няколко минути). Ако мощно се притеснявате и чувствате дискомфортно заради аромата на алкохол, можете да измиете косата си с шампоан (след като сте оставили бирата да престои най-малко 5 минути) или да разредите бирата с равно на нея количество вода, преди да облеете косата – по този метод ароматът няма да е по този начин мощен, само че потребното й деяние ще е към момента налице.



Ако в последна сметка обливането с бира не ви подхожда или просто желаете да я запазите за трапезата си – пробвайте същото с билки. Въпрос на персонално желание е дали ще е,,, розмарин, мащерка или други. В съд с половин или един литър вода сварете 50гр. от билката, прецедете и откакто изстине задоволително, облейте косата си с билковата запарка. те могат да повлияят на косопада, в случай че се употребяват дълго и настойчиво.

Хранене за красива коса

За да се уверите, че хранителният ви режим спомага за здравословния тип и поддръжката на косата се постарайте най-малко един път седмично да приемате храни, богати на витамини А, Б комплекс и С, както и на протеини: яйца, ориз (), риба, зърнени и млечни храни. Приемът на витамини е от значително значение за поддържането на силата и здравето на косата. Есента предлага задоволително богата боя от плодове и нчуци, които съдържат в себе си заряд на витаминозна бомба -,,,, ябълки,,,,, и още и още.

Ако мислите, че не консумирате задоволително плодове и нчуци в всекидневието си, може да се насочите към витамини на таблетки или ампули, комплекс от витамини, които са налични в аптеките. Но витамините, признати чрез пресните, сезонни плодове и нчуци си остават най-хубавият и удобен вид. Важно е също да осигурим задоволително вода на организма.

Когато се заприказва за есента е допустимо в съзнанието ни вместо асоциация с косопад, раздробяване, изтъняване и изцяло отпаднал тип на косата, да предизвикаме асоциация със мощ, искра и здраве. Не е мъчно. Тялото ни е една система и не е допустимо да притежаваме здрава коса, без ние да й помогнем с обезпечаването на: питателна храна, витамини, укрепване с разнородни маски и да не забравяме ежемесечното посещаване при фризьора.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР