Краят на март, началото на април ще имаме рязко намаляване

...
Краят на март, началото на април ще имаме рязко намаляване
Коментари Харесай

Кантарджиев: Нямаме данни за нов вариант на КОВИД

Краят на март, началото на април ще имаме внезапно понижаване на броя на инфектираните, тъй като вирусът към този момент ще е минал през огромна част от популацията. Когато давам такива оптимистични прогнози споделям нека не ни уплаши някакъв нов вид. Засега нямаме такива данни. Това сподели проф. Тодор Кантарджиев.

По думите му от четири месеца насам се вършат проучвания, с цел да се предугадят бъдещи разновидности. „ Доказано е изцяло, че клетъчният имунитет, който е водещ в отбраната против COVID-19, е задоволително мощен в отбраната против " Омикрон ". Да, антителата понижават, само че остава клетъчния имунитет и даже човек да се разболее, той ще го прекара доста леко “, съобщи проф. Кантарджиев в ефира на Нова нюз.
Проф. Кантарджиев: Регионалните ограничения против ковид са позитивни и навременни
До седмица в столицата Коронавирус случаите ще намалеят, а в Пловдивско – ще се усилят. Това съобщи в bTV Новините проф. Тодор Кантард...
Прочети повече
Експертът уточни още, че слагането на бустер пази от " Омикрон ". " Към момента 600 000 българи са си поставили трета доза. Това наложително трябвало да създадат хората с съпътстващи болести ", безапелационен бе той.

Професорът заяви, че се работи върху петвалентна ваксина, която да пази от грип и ковид, когато той се приравни на елементарен грип. " Тогава ще свалим маските, ще отпаднат документите и ще внимаваме ", акцентира проф. Кантарджиев.

 

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР