Краят на американската помощ за Киев е довел до кардинални

...
Краят на американската помощ за Киев е довел до кардинални
Коментари Харесай

Американски генерал: Русия е на прага да подчини Украйна

Краят на американската помощ за Киев е довел до съществени промени, които биха могли да разрешат на Русия да придобие цялостен надзор над Украйна. За това предизвести американският военачалник в оставка Джак Кийн в изявление пред " Фокс ".

" Ако не им помогнем, тогава Украйна ще загуби. Те ще изгубят държавното управление си. Русия ще получи надзор над страната... Вижте какво се случва към този момент. Поради забавяния и вероятността, че може даже да няма финансиране, обстановката се промени трагично. Русия победи. Те приказват за цялостна победа в Украйна, което е изцяло постижимо за тях ", съобщи той, предава " Фокус “.



Кийн означи, че Украйна " безусловно мина в защита “.

" Те станаха доста внимателни, тъй като знаят, че им свършват боеприпасите, свършват им оръжейните системи. Така че сега те са главно в защитителен режим “, уточни генералът.

По-рано Джон Кърби, координатор по стратегическите връзки в Съвета за национална сигурност на Белия дом, сподели, че Съединени американски щати не приготвят нови доставки на оръжие за Украйна заради неналичието на бюджетни средства за това, а последният пакет е бил възложен на Киев на 27 декември.

Администрацията на Вашингтон изпрати искане до Конгреса преди съвсем четири месеца за в допълнение финансиране през фискалната 2024 година, която стартира в Съединените щати на 1 октомври предходната година, за оказване на помощ на Израел и Украйна, както и за противопоставяне на Китай и Русия в Азиатско-Тихоокеанския район.

Общо изпълнителната власт, ръководена от демократа Байдън, би желала да получи за тези цели към 106 милиарда $. По-нататъшната орис на настояването и различните законопроекти обаче остава неразбираема.

Няколко републиканци в двете камари на законодателния орган се оповестиха през последните месеци срещу продължаването на даването на финансова помощ на Киев.

Председателят на Камарата на представителите Майк Джонсън, републиканец, предизвести няколко пъти за желанието си да обвърже по-нататъшната помощ за Украйна със стягане на контрола над южната граница на Съединени американски щати. Лидерът на републиканското малцинство в Сената Мич Макконъл се изрече в сходен дух.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР