Край на разследването, което прокуратурата започна, за да разбере кой

...
Край на разследването, което прокуратурата започна, за да разбере кой
Коментари Харесай

Прокуратурата вече не търси кой направи снимки на Гешев, докато си чатеше с Pi ar Sevi Boiko

Край на следствието, което прокуратурата стартира, с цел да разбере кой е направил фотосите на чата на основния прокурор Иван Гешев със Севделина Арнаудова, пиарката на някогашния министър председател Бойко Борисов. Този чат стана факт при присъединяване на основният прокурор в правната комисия към Народното събрание, когато се дискутираше прехвърлянето на Бюрото за отбрана на очевидците към правосъдното министерство и закриването на профилираното правораздаване.

В системата на прокуратурата за преписката (36810/2021) е маркирано следното: " Преписката е решена от прокурор. Постановление за прекъсване на наказателно произвеждане. Дата 12 ноември 2021 ", написа в. " Сега ". Преди това беше вписано, че на 1 октомври на Столична дирекция на вътрешните работи е изпратено разпореждане за формиране на досъдебно произвеждане за следствие от дознател.

В закона има няколко хипотези, в които прокурорът може да спре наказателното произвеждане. Като да вземем за пример, в случай че причинителят не е оголен, или в случай че е лице с имунитет, или в случай че има единствено един очевидец и той не може да бъде разпитан.
Хелзинкският комитет изиска оставката на Иван Гешев
Българският хелзинкски комитет (БХК) прикани за оставката на основния прокурор Иван Гешев - поради фотосите, показващи по какъв начин си чати с пиа...
Прочети повече
Припомняме, че към края на октомври лицето на съдружие БОЕЦ Георги Георгиев съобщи, че прокуратурата търси кой е направил фотосите на чата.

Прокуратурата: Няма закононарушение по случая с чата на Иван Гешев от правната комисия

 

 

Още от КРИМИ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР