Край на бумащината при отпускане на помощи и при издаването

...
Край на бумащината при отпускане на помощи и при издаването
Коментари Харесай

Въвеждат се облекчения на административните процедури за хора с увреждания

Край на бумащината при разпределяне на помощи и при издаването на винетки на хора с увреждания. Всичко към този момент ще става по длъжностен път, реши държавното управление, приемайки ограничения за облекчение на административната тежест за хора в неравностойно състояние.

Съвсем скоро няма да се изискват хартиени експертни решения от НЕЛК за разпределяне на помощи за хора в неравностойно състояние, заяви общественият министър.
Бисер Петков, министър на труда и обществената политика: По този метод ще се облекчат хората с увреждания, които по предписание са затруднени в своето напредване в прилагане на услугите, които дава Агенция " Социално подкрепяне ".
Това би трябвало да стане в границите на месец. Промени ще има и при кандидатстването за винетки.
Бисер Петков, министър на труда и обществената политика: Да не се изисква при кандидатстването за винетен стикер надлежно копие от годна застраховката " Гражданска отговорност " при подаването на заявление. Справките ще бъдат правени в обществения указател на КФН.
Отпада и условието за издаване на служебни бележки за приход от работодателя и даване на данни за осигурителния статус от Национална агенция за приходите. Отсега нататък при кандидатстването за обществени услуги тези документи ще се обезпечават по длъжностен път.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР